The Chocolate Factory

Op 14 november was de kick-off van The Chocolate Factory, een innovatieve plek die techniek op de kaart wil zetten bij de nieuwe generaties, waarvoor de Noordkade in Veghel de aangewezen plek is. Een plek waar het al decennia lang draait om de samenwerking tussen voedsel en techniek.

The Chocolate Factory combineert ideële doelstellingen (de Leerfabriek) met commerciële (winkel, horeca, evenementen, attractie). Het publiek ervaart een wonderlijke (technische) wereld, waarin je van alles leert en ontdekt. Alle zintuigen worden hier geprikkeld. Door al op vroege leeftijd te ervaren dat techniek en technologie leuk en nuttig zijn helpt dit kinderen en jongeren hun eigen toekomst bepalen. Oude stilstaande machines komen aan de Noordkade weer in beweging en worden aangesloten op hypmoderne robots met de techniek van nu.

“Met de komst van The Chocolate Factory krijgt de NPF-toren een geweldige nieuwe bestemming.”
Stefan van de Ven

Na een grondige periode van voorbereiding en conceptontwikkeling kan deze nieuwe attractie en tevens leeromgeving worden gerealiseerd in de NPF-toren en Walsmalerij 3 op onze eigen Noordkade. Zo zijn we in maart jl zijn al begonnen met de sloop en hebben diverse schoonmaakploegen de NPF-toren grondig aangepakt. Inmiddels is de toren van binnen zodanig afgewerkt dat we inrichting klaar zijn en worden nu de nieuwbouw gedeeltes aan de toren gezet. Ook kunnen de hybride leeractiviteiten in de Walsmalerij gaan starten. De bouw van dit unieke project is daarmee al bijna toe aan fase 2.

Het project hebben we onderverdeeld in 3 fasen:

Fase 1: Verbouwing van de NPF-toren en aansluitingen op andere gebouwen

In deze fase wordt de NPF-toren aangepast met 2 bouwliften, de bestaande lift wordt opgebouwd naar boven, vluchttrappen en een extra verdieping met een dakterras. Tegelijkertijd wordt Walsmalerij 3 ontwikkeld als een leeromgeving voor studenten. In deze ruimte zal door studenten het leren op de werkplaatsen van de The Chocolate Factory intensief plaatsvinden.

Fase 2: Inrichten van de toren

In de toren worden attracties en machines geplaatst die chocolade tot leven gaan brengen. Deze fase zal plaatsvinden in de komende winter en het voorjaar van 2024.

Fase 3: Test en opstartfase

In de laatste fase worden de eerste publieksstromen verwelkomd. The Chocolate Factory opent geleidelijk na uitgebreide testen en aanpassingen, met een start in de zomervakantie van 2024 en een definitieve opening tegen het einde van dat jaar.

Op naar een voorspoedige voortgang van dit unieke project met als finale een feestelijke opening van The Chocolate Factory.

Zie hieronder de impressiefoto’s en een rapportage van de kick-off van The Chocolate Factory van 14 november 2023 ↓

Meer info over The Chocolate Factory vind je via de link hieronder↓
Home – Welkom bij de Chocolate Factory! (thechocolatefactory.nl)

DELEN
overig nieuws
Spectaculaire en complexe hijsklus op de Noordkade
Finalist verkiezing beste leerbedrijf 2024