Van Mossel – Een bouwproject waarin je je vakmanschap kwijt kunt

In Waalwijk hebben wij onlangs het nieuwe hoofdkantoor van Van Mossel Automotive Group gerealiseerd. Een in het oog springend gebouw van vijf verdiepingen met kantoren, een autowerkplaats, museum, horecagelegenheid en op het terrein buiten een portiershuis en een parkeerplaats voor 3.400 auto’s. “Of het nu de werkplaats of een kantoorruimte is, alles is afgewerkt als ware het een villa.”

“Een bouw als deze, van deze omvang, met tegelijkertijd deze detaillering en de bijzondere vorm, zoiets maak je misschien maar eenmaal mee in je leven”, vertelt onze projectleider Rob Gielis. “We hebben de bouw opgedeeld in vieren: het kleine portiershuis; de werkplaats waar auto’s worden klaargemaakt voor de verkoop; het museum op de begane grond met ruimte voor 65 auto’s en boven het museum, van verdieping 1 tot en met 4, de kantoren. En dan is er nog de geasfalteerde parkeerplaats buiten.” Het pand is gebouwd volgens de richtlijnen van BREEAM Very Good, het platte dak is gevuld met PV-panelen. Het skelet is opgebouwd uit een in het werk gestort casco, in de werkplaats liggen kanaalplaatvloeren en in de kantoren breedplaatvloeren. De gevel bestaat uit houtskeletbouw met een stalen gevelbekleding. De gebruikte Laukien gevelplaten in bronskleur zijn speciaal gemaakt voor Van Mossel, vanwege de profielen in de platen. De gevels zijn uitgerust met aluminium kozijnen. Boven het museum is een groen sedum dak gerealiseerd. In de kantoren zijn klimaatplafonds geplaatst om van daaruit het klimaat te regelen. In het midden zit een grote vide van beneden tot boven, met hangende trappen en akoestisch spuitwerk.

Niet rond en niet ovaal

Gielis vervolgt: “De vijf verdiepingen van de kantoren hebben een afwijkende vorm. Het is niet rond, het is niet ovaal, het is een niet te benoemen ronding waarin geen enkele straal hetzelfde is. Voor onze medewerkers overigens fantastisch om aan te werken. Wij zijn van oudsher een familiebedrijf en hebben veel vakmensen in dienst. Qua maatvoering is het heel uitdagend en er zit, vanwege deze vorm, heel veel timmerwerk in dat veel vakmanschap vraagt.” De hoofdaannemer heeft elk detail in 3D uitgewerkt. “Anders kom je er niet uit”, stelt Gielis. “We hebben samengewerkt met vaste partners en met bedrijven die Van Mossel aandroeg. Wij zijn een heel allround bouwbedrijf en in deze bouw komt van alles samen. Dat is ook wel ons specialisme, om goed te coördineren wat er binnen aan disciplines samengebracht moet worden, zoals schadeherstel, reiniging en afleveringen. Daarbij komt de hoge afwerking van het gebouw in zowel de werkplaats als in het kantoor. Alle installaties moesten uit het zicht, ook in de werkplaats.”

"Echt een once in a lifetime bouwproject. Hiervoor zijn we bouwvakker geworden."
Rob Gielis

Hiervoor word je bouwvakker


“Het is een heel bijzonder gebouw met een extreem hoog afwerkingsniveau en verschillende disciplines in het pand”, vat Gielis de bouw samen. “Die coördinatie en de afwerking zijn top of the bill. We zijn er trots op dat we dit, ook nog binnen de planning, hebben kunnen realiseren. Vooral de afwerking gaf ons behoorlijk wat uitdagingen. Gecoate vloeren, getegelde en voorzetwanden, stucwerk, alles is inbouw in de werkplaats. De bijzondere vorm van het gebouw, de grote vide, het klimaatplafond, dat maakte dit werk wel heel uitdagend. Echt een once in a lifetime bouwproject. Hiervoor zijn we bouwvakker geworden.”

Bron: IndustrieBouw

Voor het hele artikel zie onderstaande link ↓
IndustrieBouw-Hoofdkantoor van Mossel te Waalwijk

DELEN
gerelateerd nieuws
Château Neercanne
Spectaculaire en complexe hijsklus op de Noordkade