Finalist verkiezing beste leerbedrijf 2024

Om te beoordelen wie uiteindelijk deze eervolle prijs mocht ontvangen zijn de 3 geselecteerde leerbedrijven (Bouwbedrijf van de Ven, Bouwbedrijf van Santvoort en Hadjani Installatietechniek) bezocht door een 3-koppige jury. Tijdens dit bezoek werd ons het hemd van het lijf gevraagd. Met dank aan onze personeelsmedewerker Giel, ondersteund door leermeester Hans van Wanrooij en praktijkinstructeur van Bouwmensen Lorenz van de Berkmortel, wisten wij een overtuigende indruk achter te laten bij de Jury. De bekendmaking van de winnaar vond plaats in “Het Zendstation” te Lopikerkapel. Tijdens een rondetafelgesprek  konden de 3 kandidaten nog eens hun visie geven over het opleiden en begeleiden van MBO studenten.

De onmiskenbare krachten van ons bedrijf die in de afgelopen maanden zijn uitgelicht en hebben geleid tot onze finaleplaats werden nog eens toegelicht:

  • Het aantal leermeesters ten opzichte van het aantal studenten; maar liefst 25 leermeesters
  • Aantal studenten ten opzichte van totaal aan personeel; jaarlijks 35 studenten en stagaires
  • Een oriëntatiecarrousel waarbij leerlingen alle disciplines in de bouw kunnen beproeven (o.a. woningbouw, utiliteitsbouw, restauratie & herbestemming, timmerfabriek)
  • Diversiteit in aangeboden stagetrajecten en beroepsrichtingen, veel variatie in soort en complexiteit van het werk
  • Een nauwe samenwerking met scholen waaronder Bouwmensen
  • Oprechte interesse in de leerling zelf en de persoonlijke wensen en omstandigheden en hier maatwerk aanbieden
  • Bij ons krijgen leerlingen altijd een 2e (of 3e) kans, iedere leerling krijgt bij ons gelijke kansen
  • Veel ontwikkelmogelijkheden  waarbij leerlingen worden gestimuleerd om door te leren
  • Zelflerende organisatie waardoor wij gerichte groeistappen blijven maken in opleiden

Deze kenmerken werden onder het grote aantal aanwezigen in “Het Zendstation” nog eens aangeprijsd door het SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven), waarbij Giel voor zijn goede rol in het rondetafelgesprek nog veel applaus wist te vergaren.

"Wij hebben 25 leermeesters in dienst die jaarlijks zo'n 35 stagiaires begeleiden."
Giel van de Weijer

De jury gaf aan dat het een nek- aan nekrace was waarbij het erg moeilijk bleek om een winnaar te kiezen. Helaas bleek het niet voldoende te zijn en ging de 1ste prijs naar Bouwbedrijf van Santvoort. Vol trots kijken wij terug op onze deelname aan de verkiezingen voor het beste leerbedrijf, maar nog trotser zijn wij op onze medewerkers en leermeesters die al jarenlang een grote bijdrage leveren aan het enthousiasmeren en opleiden van de jeugd. Wij feliciteren Bouwbedrijf van Santvoort met deze mooie overwinning en bedanken het SBB voor de organisatie van deze verkiezing. Samen met alle andere bedrijven en het SBB blijven wij ons inzetten om jongeren voor de bouw en techniek te laten kiezen, want dan winnen we allemaal!

De nominaties van de afgelopen jaren en deze finaleplaats in 2024 bevestigen dat wij een uitstekend leerbedrijf zijn. Ben je geïnteresseerd om hier meer over te weten, kijk dan eens op onze stage & opleidingen pagina of neem contact op met Giel van de Weijer.

DELEN
gerelateerd nieuws
Château Neercanne
Spectaculaire en complexe hijsklus op de Noordkade
Beste leerbedrijf