Winst BREEAM AWARD 2021

Door Bouwbedrijf van de Ven gerealiseerd project wint BREEAM AWARD 2021

We zijn enorm trots dat het door ons gerealiseerde Nationaal Distributiecentrum Nieuwegein van Jumbo, de prestigieuze BREEAM Award – de internationale prijs voor duurzaam bouwen – heeft gewonnen dit jaar! Jumbo is bekroond met de ‘Design Stage Award’ in de categorie: Commercial Project en is volgens de jury ‘een blauwdruk voor toekomstige projecten’.

Het innovatieve en duurzame project van Jumbo is door een deskundige jury gekozen uit projecten wereldwijd die allen uitblinken in duurzaamheidsprestatie en innovatie, en zijn gecertificeerd met het meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen ter wereld: BREEAM. Bovendien pakken ze de Winst BREEAM AWARD 2021. 

Het Distributiecentrum van Jumbo te Nieuwegein heeft de verwachtingen op het gebied van duurzaam ondernemen ruimschoots overtroffen met het hoogst haalbare certificaat: BREEAM ‘Outstanding’, en een score van maar liefst 100,2%. Hiermee is dit niet alleen het duurzaamste pand ter wereld, maar is ook gecertificeerd met de hoogst mogelijke BREEAM-score ter wereld! 

Om voor het BREEAM-duurzaamheidskeurmerk in aanmerking te komen, is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame en energiebesparende bouwmaterialen en verlichting. Daarnaast is de nieuwbouw voorzien van zo’n 13.500 zonnepanelen en een installatie die zoveel warmte levert, dat er geen traditionele verwarming nodig is. Ook wordt in watertanks van 88 kuub elk, regenwater opgevangen en vervolgens hergebruikt. De buitenzijde en omgeving van het pand zijn ecologisch ingericht met onder meer bijennesten en speciale schelpenbakken, broednesten en een nestwand voor vogels. 

De jury was unaniem enthousiast over dit project. Ze benoemde de innovatieve oplossingen om warmte op te slaan en de aandacht voor energie-efficiency in het installatieontwerp. Ook de focus op de omgeving en het vergroten van de biodiversiteit waren mede bepalend. 

We feliciteren Jumbo Supermarkten en alle partijen die samen met ons aan dit geweldige project hebben meegewerkt met de Winst BREEAM AWARD 2021 het is een fantastische prestatie en erkenning.

Via deze link vind je de uitslag van de BREEAM Awards 2021.

DELEN
gerelateerd nieuws
Diploma in the pocket
Otium Wellness Hotel – Ontspannen en overnachten in luxe en weelde