Voortgang nieuwbouw PLUS in Oss in beeld

Projectdetails PLUS Oss:

In juni van dit jaar is Bouwbedrijf van de Ven gestart met de nieuwbouw van een distributiecentrum voor PLUS op het industrieterrein Vorstengrafdonk te Oss. Het pand wordt voorzien van de BREEAM certificering “excellent”. Het betreft een distributiehal met een footprint van ca. 46.500 m² met ca. 6.100 m² kantoor- en gemeenschappelijke ruimtes.

De start in juni omvatte de grondwerken en de funderingswerkzaamheden, gevolgd door de rioleringswerkzaamheden in het pand en terrein. De laatste funderingsbalken en poeren worden in week 41 gestort. De funderingen onder het pand bestaan uit in het werk gestorte funderingsbalken en poeren.

De opbouw is een staalconstructie met kanaalplaatvloeren, breedplaatvloeren en een betonnen ADR kluis. Inmiddels zijn bijna alle holle wandelementen op de funderingsstroken gemonteerd en is gestart met de montage van de staalconstructie.

De eerste stalen dakplaten worden in week 43 gemonteerd, waarna ook de dakbedekkingswerkzaamheden starten. Het hoogste dakvlak van het pand wordt 29,25 meter hoog. Daarnaast zijn er dakvlakken met een hoogte van 25,35 meter, 18,55 meter en 14,15 meter. De daken worden uitgevoerd met stalen dakplaten voorzien van steenwol isolatie met een pvc dakbedekking.

 De verharding rondom het pand bestaat uit beton-, klinker- en asfaltverharding. Aan de overzijde van de weg wordt een parkeerplaats voor personenauto’s gerealiseerd welke wordt uitgevoerd met klinkerverharding. Het terrein rondom het distributiecentrum en parkeerplaats personenauto’s wordt omgeven door spijlenhekwerken met poorten en slagbomen. Het pand wordt voorzien van 93 docklevellers met overheaddeuren.

De gevels worden uitgevoerd met stalen geïsoleerde binnendozen met gekleurde stalen buitenplaten. De gevels worden voorzien van aluminium puien en vliesgevels, alsmede polycarbonaat zichtstroken.

De kantoren worden uitgevoerd met metal-stud wanden bekleed met HPL, glazen systeemwanden, systeemplafonds en vloerbedekking.

Installateurs van het project zijn:
E- installatie: Kanters Elektro B.V. te Erp
W- installatie: DKC Totaaltechniek B.V. te Nijmegen
Sprinklerinstallatie: ABBS Nederland B.V. te Aarle-Rixtel 

DELEN
gerelateerd nieuws
Hoogste punt High Tech Campus 91
Eurofast – Een mooi staaltje vakmanschap