Verbouwing voor crematorium Den en Rust in Bilthoven

De verbouwing van Crematorium Den en Rust aan de Frans Halslaan in Bilthoven is gestart. Deze zal vooral aan de binnenzijde ingrijpend zijn. Zo wordt er verbouwd, gerenoveerd, geoptimaliseerd en verduurzaamd. Het crematorium zal daardoor tijdelijk haar deuren sluiten, maar de naastgelegen begraafplaats blijft bereikbaar voor begrafenissen en nabestaanden die hun dierbaren willen bezoeken.

De verbouwing zal ongeveer een half jaar in beslag nemen. De planning is dat eind van het jaar een heropening van het crematorium zal plaats vinden. Het gebouw zelf krijgt een flinke opknapbeurt, sinds de jaren zeventig is er inpandig weinig aangepast. Nu zal de ontvangstruimte worden vergroot. Behalve die optimalisatie wordt het pand gerenoveerd. Er komen nieuwe kozijnen en het hele pand zal een moderne uitstraling krijgen. Zowel van binnen als van buiten.

Als verduurzaming komt er naast de zonnepanelen en een nieuwe klimaatinstallatie ook een nieuwe elektrische crematieoven. Dat draagt bij aan de doelstellingen die DELA heeft. Onderdeel daarvan is het terugdringen van de CO2-uitstoot.

HISTORIE

Het crematorium is in 1936 ontworpen door architect F.J.A. den Tex en beroemd vanwege de gebrandschilderde engel van glas-in-lood kunstenaar Nico Schrier en heeft een prachtig uitzicht op de oude beukenlaan dat elk seizoen anders kleurt. De engel blijft uiteraard behouden, evenals het beukenlaantje.

Denise en Nancy van DELA, vloggen zo nu en dan over de vorderingen van de verbouwing, zie het filmpje hieronder…

DELEN
gerelateerd nieuws
Hoogste punt High Tech Campus 91
Eurofast – Een mooi staaltje vakmanschap