Restauratie Lambertuskerk + Onthulling arcaturen

Samen investeren in historie en toekomst

Op zondag 3 oktober 2021 heeft Bisschop Gerard de Korte, na een euchanisatie viering, de nieuw aangebrachte arcaturen van de Lambertuskerk te Veghel ingewijd. Het is het verjaardagsgeschenk van de familie Van Eerd aan de Veghelse gemeenschap. Een 100-jarig jubileum van Jumbo als mijlpaal, waarbij teruggekeken kan worden op een rijke geschiedenis, en deze nieuw leven in te blazen voor de toekomst en nieuwe generaties.

Onze vakkundige restauratieploeg heeft in samenwerking met onze partner Slotboom Steenhouwers de arcaturen van de Lambertuskerk aangebracht. Onze voltallige ploeg was zondag 3 oktober aanwezig bij deze heilige mis om de bijzondere viering mee te maken. Tijdens de mis hebben onze collega’s de beplating die de arcaturen de afgelopen weken tot aan de inwijding verborgen hielden gedemonteerd, zodat direct na de heilige mis de onthulling door Bisschop Gerard de Korte plaats heeft kunnen vinden op het kerkplein.

Na de beplating in de stromende regen te hebben gedemonteerd hebben onze vaklieden samen met onze partner van Slotboom Steenhouwers vol trots plaatsgenomen bij deze arcaturen voor een eerste foto. Zie hieronder het schitterende eindresultaat.

DELEN
gerelateerd nieuws
Bouwen aan een nieuwe toekomst voor Vekoma
Château Neercanne