Zorgcomplex Odendael

Omschrijving project

De bouwkundige werkzaamheden alsmede de coördinatie van de nevenaannemers voor een groot nieuwbouwplan in het centrum van Sint Oedenrode, wat in samenwerking met woningbouwvereniging Wovesto is ontwikkeld.

Op de bouwlocatie is gefaseerd de bestaande bebouwing van het zorgcentrum gesloopt, om plaats te maken voor twee nieuwe vleugels met zorgkamers (studio’s met gedeelde badkamer) en zorgappartementen (aparte slaap- en badkamer). De twee vleugels zijn verbonden met een Centrumgebouw (groot 3.600 m2) met alle algemene functies, zoals de centrale receptie,  een activiteitenruimte, een grote ontmoetingsruimte met een podium, een restaurant met compactkeuken, een winkel, een kapper, een pedicure, een bibliotheek, een dag- en groepsopvang,  diverse kantoorfunctie voor het zorgcentrum en voor de gemeente St. Oedenrode. In totaal zijn er in de twee vleugels 111 zorgappartementen gerealiseerd en 36 zorgkamers voor PG-bewoners. Tevens is de begane grond van één vleugel (groot 1.780 m2)  geheel uitgevoerd ten behoeve van commerciële ruimtes, zoals een kinderdagverblijf, fysiotherapie, een tandartsenpraktijk, een huisartsenpraktijk en Maatschappelijk Werk.

De 90 appartementen zijn tevens onderdeel van het groot nieuwbouwplan Odendael. Het geheel is onderkelderd (ca 3.900 m2) en bestaat uit twee bouwdelen, die beide een atrium hebben. Het zorg centrum heeft een rechtstreekse verbinding met de huur appartementen. De rondom de atriums gesitueerd appartementen worden middels galerijen ontsloten.
De 78 huurappartementen zijn middels de kelder (ca 3.500 m2) verbonden met de 90 appartementen.
Ook de 9 koopappartementen incl. 9 st garage’s zijn in opdracht van de woningbouwvereniging gebouwd.

Specificaties

Opdrachtgever:
Brabant Zorg, Wovesto BV
Omvang:
17.726m²
Architect:
BAS Architectuur BV en Lanfermeijer Seelen Weijer Architecten B.V.
Bouwtijd:
Maart 2005 – Juli 2008

Contact opnemen & Kennismaken

Projecten contact

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde projecten

Van Maerlant
24 Woon- zorgappartementen – Zenzo
Fontys Automotive
BEZOEKADRES
Erpseweg 3
5463 PG Veghel
Nederland