24 Woon- zorgappartementen – Zenzo

Omschrijving project

Hoofdaannemer voor alle disciplines voor de bouw van een woon-zorgcomplex in Veghel-Zuid met 24 woon-/zorgappartementen. Het gebouw is op de locatie van de voormalige Johanneskerk aan de Van Diemenstraat.

De Johanneskerk was een zeer sober gebouw, in 1965 gebouwd naar een ontwerp van architect A. van Merendonk. Hij werd gewijd aan de H. Johannes Evangelist. Het gebouw was bedoeld om later in gebruik te worden genomen als sportzaal (bron BHIC). Daar is het niet van gekomen: het gebouw is alleen als kerk in gebruik geweest. De terugloop van het kerkbezoek heeft er toe geleid dat de parochie H. Franciscus, waar de Johanneskerk sinds 2013 toe behoort, het gebouw verkocht heeft aan Zenzo Maatschappelijk Vastgoed. Zenzo heeft het herontwikkeld naar een woon–zorgcomplex.

De kerk stond op de hoek als onderdeel van het maatschappelijke blok dat binnen de wijk Veghel Zuid een centrale functie vervulde met de drie-eenheid van kerk, wijkgebouw en school. De kerk heeft zijn functie verloren en de school heeft samen met de wijkfunctie één nieuw gebouw gekregen; MFA De Vijfmaster.

Specificaties

Opdrachtgever:
Zenzo Maatschappelijk Vastgoed
Architect:
LA Architecten ingenieurs
Bouwtijd:
Mei 2021 t/m maart 2022

Contact opnemen & Kennismaken

Projecten contact

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde projecten

41 app. Kloosterkwartier
Huize D’n Herd
165 Appartementen – Hier!
BEZOEKADRES
Erpseweg 3
5463 PG Veghel
Nederland