The Duke

Omschrijving project

De bouwkundige werkzaamheden alsmede de coƶrdinatie van de nevenaannemers voor het nieuwe 5 sterren hotel van The Duke in Nstelrode. Direct naast het bestaande clubgebouw van The Duke.

Het plan is ontworpen door Echo architectuur en ademt dezelfde Engelse cottagestijl als het bestaande clubgebouw en heeft een totale inhoud van ca. 13.000m3. Indrukwekkend slim is deze voor een groot deel echter verscholen onder een geheel nieuw aangelegd landschap waardoor het bestaande clubgebouw met een inhoud van ca. 6000m3 toch niet werd overschaduwd. Dit was een van de vele uitdagingen die door initiatiefnemer dhr. K. van Eerd werd meegegeven. Verder moest het gebouw dezelfde kwaliteit uitstralen als de rest van de exclusieve Company Club.

In het nieuwe hotel zijn 20 suites gerealiseerd. Allen met een uniek karakter. Tevens kijkt men vanuit de suites, op 1 na, direct op de achtergelegen golfbaan uit. De uitstraling is klassiek, er is veel gebruik gemaakt van warme kleuren en stoffen. Echter zitten de kamers ook boordevol technisch vernuft die het gast van alle gemakken voorziet, zelfs met een knop voor de 24 uur aanwezige butlerservice, een nagenoeg on-Nederlandse service.

De 20 suites variƫren in grootte van 62m2 tot 82m2 voor de Penthouse Suite. De heeft zelfs de luxe van een exclusieve directe toegang tot de gastenlift.

Verscholen onder het groen ligt tussen de lounge van het nieuwe hotel en het bestaande clubgebouw de conferentieruimte. Ook hier is gebruik gemaakt van zeer exclusieve materialen en uitstraling, waardoor zowel een exclusief diner als een krachtige presentatie prima mogelijk zijn. Zelfs exclusieve piano concerten zijn door de hoge akoestische kwaliteit uitmuntend.

Zoals eerder reeds aangehaald gaat het geheel naadloos over in het omliggende landschap alsof het er sinds jaar en dag staat.

Om bovenstaande te realiseren werd er in een recordtijd door de diverse vakmannen en enorme tour de force geleverd. Binnen 7 maanden bouwtijd was het geheel gerealiseerd, inclusief nog diverse aanpassingen in het bestaande clubgebouw.

Al met al een geweldig resultaat in een fantastische omgeving!

Specificaties

Opdrachtgever:
Van Eerd Golf B.V.
Omvang:
3.170 m2
Architect:
Echo architectuur
Bouwtijd:
januari 2017 – september 2017

Contact opnemen & Kennismaken

Projecten contact

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde projecten

Blauwe Kei , Theater aan de Noordkade
Parkeergarage Jumbo
Noordkade
BEZOEKADRES
Erpseweg 3
5463 PG Veghel
Nederland