Stoas Vilentum

Omschrijving project

De bouwkundige werkzaamheden alsmede de coördinatie van de nevenaannemers voor de nieuwbouw van een hogeschool Wageningen.

Stoas Vilentum is een lerarenopleiding voor de ‘groenschool’. Door het samenvoegen van 2 bestaande locaties, was er behoefte aan een nieuwe locatie.

Door BDG Zwolle is er een ontwerp gemaakt van een 3-laags, cilindervormig gebouw. De ronde vormen komen overal in het gebouw terug. Zo zit er in het midden van het gebouw een grote, ronde vide en zitten er in het dak boven deze vide een vijftal ronde lichtkoepels. De gevelbeplating bevat het patroon van ‘schimmel’, door toepassing van ronde perforaties in de stalen platen. Dit schimmelpatroon komt ook weer terug als afwerking op de gietvloeren in het gebouw.

De hoofddraagconstructie van het gebouw bestaat per verdieping uit vijf stalen kernen van  buisprofielen (ook weer rond) en zestig kolommen in de gevel, waarop een bollenplaatvloer gestort is. Door deze constructie is een grote vrije indeelbaarheid gecreëerd, waardoor alle binnenwanden als systeemwand uitgevoerd konden worden. Hierdoor zijn alle kantoorruimtes en praktijklokalen op maat gesitueerd in het gebouw.

Ten behoeve van de akoestiek zijn nagenoeg alle ruimtes voorzien van een vast plafond van geperforeerde gipsplaten. Hierdoor moesten alle installaties als zichtwerk uitgevoerd worden onder het plafond.

Specificaties

Opdrachtgever:
Aeres Groep
Omvang:
3950 m²
Architect:
BDG Architecten Ingenieurs Zwolle bv
Bouwtijd:
Februari 2012 – maart 2013

Contact opnemen & Kennismaken

Projecten contact

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde projecten

Van Maerlant
24 Woon- zorgappartementen – Zenzo
Fontys Automotive
BEZOEKADRES
Erpseweg 3
5463 PG Veghel
Nederland