Hotel MOXY

Omschrijving project

De complete ontwikkeling, realisatie en verhuur van een hotel met 159 kamers in Düsseldorf.

In het zuiden van de stad Düsseldorf is op een aangekocht perceel van Henkel GmbH een hotel gerealiseerd met 159 kamers. Het hotel bevindt zich in een gebied met een grote kans op explosieven in de grond, in een aardbevingsgevoelig gebied en is gebouwd over de “levensaders” van het achterliggende industrieterrein van Henkel. Onder het hotel bevinden zich de zogenaamde waterovergave stations van de Gemeente Düsseldorf die hier met twee waterleidingen met een diameter van 1000 mm Henkel van water voorziet.

De constructie van het hotel is vanwege het aardbevingsgevaar zwaar gewapend en uitgevoerd in traditionele gietbouw, betonnen wanden en balken met breedplaatvloeren. De gevels zijn uitgevoerd in gevelstucwerk en gedeeltelijk met Eternit Natura stroken bekleed.

De volledige bouw, installaties, brandveilige voorzieningen en buitenterrein zijn gebouwd conform de stringente Duitse regelgeving en normeringen en als zodanig ook beproefd door de diverse ter zake kundige instanties. De daken zijn uitgevoerd als groendaken.

Het hotel is ingericht als een Moxy hotel, een Marriott label, en volledig gestoffeerd, ingericht en bedrijfsklaar opgeleverd aan de Odyssey Hotel Group, exploitant van het Hotel.

Specificaties

Opdrachtgever:
Odyssey Hotel Group / Bouwbedrijf L. van de Ven BV
Omvang:
5.470 m² BVO
Architect:
AIR architectuur en research BV
Bouwtijd:
februari 2017 – augustus 2018

Contact opnemen & Kennismaken

Projecten contact

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde projecten

29 Appartementen – Frisselsteyn
Contiweb
18 Woningen – Veghels Buiten
BEZOEKADRES
Erpseweg 3
5463 PG Veghel
Nederland