Nieuwe duurzame blikvanger voor Vanderlande

EEN DAGELIJKSE UITDAGING

Bij Van de Ven denken we graag in mogelijkheden die projecten écht verder brengen. Samen met de opdrachtgever en adviseurs gaan we praktische uitdagingen niet uit de weg en kiezen we voor functioneel en duurzaam bouwen. Zo ook dit prachtige project voor Vanderlande, wereldleider in toekomstbestendige logistieke bagageafhandelingssystemen op luchthavens en een toonaangevende leverancier van procesautomatisering voor distributiecentra en pakketdiensten.van ons allen enorm op de proef gesteld. Maar het was ook een bijzonder jaar waarin creativiteit en flexibiliteit een ding heel duidelijk maakte, betrokkenheid was de bindende
factor.

De realisatie van het nieuwe kantoor, gebouw 60, voor Vanderlande aan de Corridor, de verbindingsweg tussen de A50 en het centrum van Veghel, is zo’n project. Het gebouw is energie- en CO2-neutraal met een BREEAM Outstanding ambitie, het hoogst haalbare resultaat op duurzaamheidsvlak. Speerpunten waaraan wij als hoofdaannemer een aanzienlijke bijdrage aan leveren.

Het markante karakter van het gebouw wordt voor een groot deel bepaald door een uit glas bestaande vliesgevel met daarbij horizontale en verticale belijningen. De geveldelen die zon vangen, zijn aan de binnenzijde voorzien van uit gerecyclede petflessen vervaardigde screens. Een ander in het oog springend onderdeel van het gebouw is de ruim bemeten luifel, een stijlvolle blikvanger die wordt gedragen door vijf ‘bomen’ van Cortenstaal.

Een gebouw waar welzijn voor het personeel voorop staat; een project naar ons hart.

Stedenbouw.nl heeft een prachtig artikel geschreven over dit mooie project. Klik hier om het hele artikel te lezen.

DELEN
gerelateerd nieuws
Château Neercanne
Spectaculaire en complexe hijsklus op de Noordkade