Movianto verdubbelt warehousecapaciteit

Specialist in logistiek vastgoed WDP Development NL ondersteunt de logistieke toekomst van Movianto en heeft een gloednieuw distributiecentrum gerealiseerd in Oss, dat exact aan de wensen en behoeften van Movianto voldoet. Voor de realisatie nam WDP als een vaste opdrachtgever al in een vroeg stadium contact op met ons bouwbedrijf. Zo hebben wij in 2012 ook het bestaande warehouse gerealiseerd. ‘Onze opdracht startte met een basis WDP-ontwerp met een enkele mezzaninevloer en een kleinschalig kantoor”, aldus Toon van Hout onze projectleider op dit werk. “Zodra huurder Movianto bekend werd, is dit ontwerp in een fijne bouwteamsamenwerking omgezet naar een maatwerk warehouse met een extra verdiepingsvloer, een personenlift, een goederenlift en een uitgebreide kantorenstrook. Ook zijn in alle bedrijfsruimten koeltechnieken op basis van natuurlijke koudemiddelen toegevoegd. In het magazijn is bovendien een separate koelcel opgenomen met een constante temperatuur van 4°C. Speciaal voor deze ruimte hebben wij de begane grondvloer geïsoleerd en een grote techniekruimte gebouwd, waarin alle koelinstallaties staan opgesteld.”

"Een kleine oneffenheid kan op de maximale hefhoogte grote gevolgen hebben"​
Toon van Hout

Circa 640 ton staal

De bouwwerkzaamheden startte medio januari 2022 met het grondwerk voor de funderingen. “De nieuwbouw is gefundeerd met funderingsbalken en poeren op staal”, vertelt onze projectleider op dit werk Toon van Hout. “Hier bovenop hebben wij een staalconstructie van circa 640 ton opgebouwd, met een eerste (2.750 m2) en een tweede verdieping (1.385 m2) van kanaalplaatvloeren. Het warehouse is overspannen met een stalen dakconstructie met stalen dakplaten, PIR-isolatie met FM Approval certificering en 1,5 mm PVC, waarop in de toekomst zonnepanelen gemonteerd kunnen worden.”

De gevels zijn grotendeels voorzien van geïsoleerde betonpanelen en geïsoleerde sandwichpanelen, in combinatie met aluminium puien en vliesgevels ter plaatse van de entree en kantoren. “De kantoren zijn volledig gebruiksklaar opgeleverd, inclusief metalstudwanden, glazen systeemwanden, systeemplafonds, tegelvloeren en vloerbedekking”, aldus Toon. “Bij de overgang van het nieuwe naar het bestaande bedrijfspand van Movianto hebben wij een brandwand van gewapend cellenbeton gerealiseerd. Bovendien zijn hier diverse doorgangen gemaakt, om het goederentransport te optimaliseren.” Ook de ADR-ruimte is afgescheiden middels een cellenbeton brandwand, die doorstrekt in het dak. Het terrein rond het warehouse is volledig omgeven door hekwerken. “Voor de terreinverharding is grotendeels gekozen voor asfalt, ook hebben wij een fietsenstalling en parkeerplekken ingericht, evenals een laad-/loskuil van 2.100 m2 met 14 docks.”

 

Uiterst vlakke vloeren

Om een snelle product verwerking, een maximale toegankelijkheid en een hoge opslagcapaciteit te borgen, koos Movianto voor een magazijn met smalle gangen. “Dit stelde bijzondere eisen aan de vlakheid van de bedrijfsvloeren”, aldus Toon. “Een kleine oneffenheid kan op de maximale hefhoogte namelijk grote gevolgen hebben. Zowel in de ontwerpfase als tijdens de bouw is hier nadrukkelijk aandacht aan besteed.”

 

Fijne samenwerking, prachtig eindresultaat

De complete nieuwbouw is in minder dan 10 maanden gerealiseerd. “Op vrijdag 2 december 2022 vond officieel de sleuteloverdracht plaats en hebben wij gezamenlijk met de opdrachtgever WDP en huurder Movianto geproost op een fijne samenwerking en een prachtig eindresultaat.”

Bron: Stedenbouw.nl
Lees het volledige artikel via deze link op pagina 93/94

Vorige slide
Volgende slide
DELEN
gerelateerd nieuws
Château Neercanne
Spectaculaire en complexe hijsklus op de Noordkade