Kijkje bij de geautomatiseerde productielijn

Bij Bouwbedrijf van de Ven proberen we continue onze productieprocessen te optimaliseren. Vaak gebeurt dit op de bouw, maar dit doen we ook op onze bedrijfslocatie in Veghel. In het afgelopen jaar is hier wel iets heel bijzonders bijgekomen; een volledig geautomatiseerde productielijn voor met name onze kozijnen is in gebruik genomen. 

Een Kijkje bij de geautomatiseerde productielijn. Deze productielijn is volledig computergestuurd, vanuit de werkvoorbereiding wordt de machine van gegevens voorzien, waarna het productieproces wordt opgestart. Deze productielijn bestaat uit de volgende fasen en machinedelen:

  • Hout ligt opgeslagen in het houtmagazijn, hierin liggen 8 verschillende houtmaten opgeslagen (max 80m³) 
  • Het hout wordt afgekort met de Weinig Opticut S 90 
  • Schaven van het hout vindt plaats middels de Weinig Unimat 23EL 
  • Het geschaafde hout wordt voorzien van een barcode 
  • Hout wordt opgeslagen in voorraadmagazijn van maar liefst 150 onderdelen 
  • Het hout wordt bewerkt in het computergestuurd bewerkingscentrum Weinig Conturex 226
  • Het hout krijgt de eerste flowcoat laagverf in de Flowcoatrol van Range en Heine 
  • De kozijn-, raam- en deuronderdelen worden samengesteld tot één compleet product. Dit doen we met de RG Handling van Duivestein Techniek Oss B.V., dit is een computergestuurd uitsoorteer magazijn waarin maximaal 384 onderdelen worden bewaard. 
  • Op de 3 montageplekken worden de kozijn-, raam- en deuronderdelen via de computer afgeroepen. De onderdelen worden hier opgesloten en afgewerkt waarna ze hun weg vervolgen naar de spuiterij.

Met deze productielijn kunnen we sneller en efficiënter (minder verbruik van hout) produceren, ook is de kwaliteit van onze producten nu nog verder verbeterd. Samen met onze leveranciers hebben we het productieproces op beeld vastgelegd. In de onderstaande video geven wij een kijkje bij de geautomatiseerde productielijn waar wij nog vele jaren profijt van gaan hebben. Houdt alle nieuwtjes van Bouwbedrijf van de Ven in de gaten via het rubriek nieuws op onze site. Nieuwsgierig naar andere nieuwtjes en wetenswaardigheden over Bouwbedrijf van de Ven? Klik hier.

DELEN
gerelateerd nieuws
Château Neercanne
Spectaculaire en complexe hijsklus op de Noordkade