Hypermoderne nieuwbouw voor Contiweb in Beugen

Contiweb is marktleider in de ontwikkeling, productie, verkoop en ondersteuning van hightech applicaties voor de grafische industrie. De van origine Boxmeerse machinebouwer heeft in april haar intrek genomen in een gloednieuw pand aan de Vuursteenstraat in Beugen, gemeente Land van Cuijk, dat aan alle moderne wensen voldoet. Zowel qua bouw- als installatietechnieken. De nieuwbouw heeft een footprint van ca. 5.400 m², een hoogte van 12,70 meter en biedt ruimte aan een productiehal (1.124 m²), een opslag- en expeditiehal (1.570 m²) en een assemblagehal (2.322 m²). Verspreid over de begane grond, eerste en tweede verdieping is bovendien zo’n 1.500 m² aan kantoren ingericht. In juni 2022 zijn wij met de uitvoering gestart en in december al werd het hoogste punt bereikt.

Geavanceerde machinefundatie

“Contiweb was vanaf het allereerste moment bij Mere bekend als huurder”, vertelt Toon van Hout, Projectleider. “Het bedrijf stond mede aan de basis van de ontwikkeling, die heel wat voeten in de aarde had. Zo verhuisden niet alleen alle medewerkers, maar ook vele onderdelen mee naar de nieuwbouw. Van railkokers en verlichtingsarmaturen tot loopkatkranen, wand- en kolomtakels en Kardex kasten, die een gerichte opslag en picking van lichte goederen met een klein volume mogelijk maken.” Ook nam Contiweb diverse productiemachines mee. “Voor een geavanceerde en ca. 80 ton zware Soraluce bewerkingsmachine hebben wij een complexe machinefundatie met verschillende niveaus moeten maken. Zowel vlak als in afschot en exact gemaatvoerd. Hierbij zijn naar schatting zo’n 175 boorgaten aangebracht, zodat de machine nauwkeurig gesteld kon worden alvorens deze in het beton werd verankerd.” Voor de fundatie hebben wij ruim 250 m³ beton gegoten. Een mega operatie, die de veelzijdigheid van ons wederom bevestigt.

"Voor de fundatie hebben wij ruim 250 m³ beton gegoten. Een mega operatie, die de veelzijdigheid van ons wederom bevestigt."
Toon van Hout

Staalconstructie met kanaalplaatvloeren

Aan de basis van de nieuwbouw zelf ligt een fundatie op boorpalen, vertelt Van Hout. De vloer is niet onderheid. “Vanwege de aanwezigheid van bovenloopkranen zijn de productiehallen voorzien van een zware staalconstructie. De 1e en 2e kantoorverdieping zijn uitgevoerd met kanaalplaatvloeren, inclusief een monoliet afgewerkte druklaag. Het gebouw is vervolgens gesloten met stalen dakplaten, PIR-isolatie en een PVC dakbedekking, waarop onder andere de luchtbehandelingskasten en warmtepompen zijn geplaatst. Bovendien worden zonnepanelen gemonteerd. Tussen de diverse hallen zijn brandwanden van gewapend cellenbeton toegevoegd.” Het terrein is uitgevoerd met klinkerverharding en voorzien van twee schuifpoorten en (deels) hekwerken. Bovendien heeft Bouwbedrijf van de Ven de groenvoorziening verzorgd, bestaande uit bomen, hagen en vaste beplanting in de borders.

Verregaande afwerking

De gevels zijn voorzien van geïsoleerde prefab betonnen plintpanelen en geïsoleerde metalen sandwichpanelen, in combinatie met aluminium puien. “Bijzonder aan de kantoren is de afwerking”, vertelt Van Hout. “De medewerkers van Contiweb hebben actief meegedacht over de inrichting ervan.
Zowel qua materialen als kleuren en van vloerbedekking tot wandafwerking en meubilair.” Dit heeft tot verrassende resultaten geleid. “Op verschillende plekken is motiefbehang aangebracht. De wanden die aan dit behang grenzen, zijn bovendien in verschillende kleuren getext.” Op enkele vloeren is siergrind aangebracht. “Daarnaast zijn verschillende tapijtsoorten toegepast, waarin ook het Contiweb-logo is verwerkt. Zo is een fraai maatpak voor Contiweb ontstaan.” Eind maart hebben wij de nieuwbouw opgeleverd.

Bron: Stedenbouw

Voor het hele artikel zie onderstaande link ↓

Stedenbouw – Contiweb – BOUWBEDRIJF VAN DE VEN

DELEN
gerelateerd nieuws
Bouwen aan een nieuwe toekomst voor Vekoma
Château Neercanne