Huldiging jubilarissen – 13 mei 2022

Een prachtige mijlpaal

Eindelijk was het zo ver en konden we afgelopen vrijdag 13 mei 4 van onze collega’s in het zonnetje zetten en ze bedanken voor hun inzet en grenzeloze betrokkenheid bij ons familiebedrijf. Roel van der Laan, Patrick Vogels en Richard Engelsbel zijn inmiddels al ruim 25 jaar lid van onze bouwfamilie en Jos Ketelaars zelfs al meer dan 40 jaar. Na een mooi woordje van Frank van de Ven kregen ze uit zijn handen een mooie bos bloemen en een speldje ter ere van hun jubileum opgespeld. 

In 1981 ging Jos op 24 jarige leeftijd bij ons aan de gang als timmerman. Hij kwam al snel terecht in de betonbouw en niet veel later ook in de kolommenploeg. Na zijn eerste jubileum verhuisde hij naar Limburg, waar hij zowat de hele restauratie van Château Sint Gerlach heeft meegemaakt. Daar vielen ook zijn leidinggevende capaciteiten op. Na afronding van dit project werd hij de uitvoeder bij Bouwbedrijf Coppes en deed daar alle projecten. Na ruim 15 jaar verhuisde hij terug naar van de Ven en werd de Noordkade zijn project. Alles wat daar is gerealiseerd (het cultuurcluster, de foodfabriek, het theater, de bioscoop, het restaurant, de brug, de sportschool en alle kleinere projecten) is door Jos uitgevoerd en tot een succes gemaakt.

“Wij zijn bijzonder trots en dankbaar dat deze mannen al zo lang lid zijn van onze bouwfamilie.”
Frank van de Ven

Roel is de bouw met de paplepel ingegoten, dat kan ook niet anders als je praktisch geboren bent in een bouwkeet. Dit omdat zijn vader ook actief was in bouw als opzichter van de bouw en zo mee verhuisde naar elk nieuw project. Roel begon in 1995 bij Bouwbedrijf van de Ven. Hij is vooral actief geweest in de grotere utiliteitswerken zoals GGZ gebouwen in Oss en Helmond, een gevangenis in Zeist, middelbare scholen, maar ook bij het appartementencomplex de Paladijn in Nijmegen, ons hoogste project tot nu toe met 15 bouwlagen.

Patrick is in 1996 op 19 jarige leeftijd begonnen als timmerman bij van de Ven. Hij had ambities om door te groeien en is dan ook vrijwel meteen daarna gestart met de cursus assistent-uitvoerder. Na jarenlang als assistent-uitvoerder te hebben gewerkt werd hij in 2005 officieel zelfstandig uitvoerder, met mooie projecten als woningen Velmolen in Uden, vele woningen op de Scheifelaar in Veghel. Ook de appartementen op de Markt in Veghel heeft hij onder zijn hoede gehad.  Patrick zorgt voor een goede sfeer op de bouw en staat voor iedereen klaar. Zijn slogan is dan ook ‘Als de sfeer goed is, kun je alles maken’.

RASECHTE VANDEVENNERS

In 1995 startte Richard ook als timmerman bij Bouwbedrijf van de Ven. Hij was toen 20 jaar oud. Hij was een harde werker, maar ook een stoere vent. De wilde streken gingen er uit en Richard ontwikkelde zich tot een zeer goede timmerman. Hij startte later ook met de uitvoerdersopleiding en in 2005 werd hij zelfstandig uitvoerder, maar koos er voor om op grote projecten weer assistent uitvoerder te worden. Hiermee is Richard een dragende kracht binnen elk team.

Wij zijn bijzonder trots en dankbaar dat deze mannen al zo lang lid zijn van onze bouwfamilie het zijn dan ook rasechte Vandevenners. Natuurlijk mogen we de partners van deze mannen niet vergeten. Zij zijn hun steun en toeverlaat en die waarderen wij net zo veel. Zij horen ook bij onze bouwfamilie.  Na een lange periode van Corona en uitgestelde vieringen hebben we deze helden eindelijk kunnen bedanken voor hun jarenlange toewijding. We kijken terug op een zeer geslaagde avond.

DELEN
gerelateerd nieuws
Château Neercanne
Spectaculaire en complexe hijsklus op de Noordkade