Het pand Delta Electronics is een paradepaardje!

In Helmond bouwen wij in opdracht van Delta Electronics Netherlands BV een nieuw hoogwaardig kantoorpand, dat vanwege zijn duurzaamheid LEED gold gecertificeerd zal worden. 

Delta Electronics verhuist haar Nederlandse zetel van Eindhoven naar de Automotive Campus in Helmond. Helmond wordt daarmee de basis voor Delta’s industriële automatiseringsactiviteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Het nieuwe gebouw zal voldoen aan de hoogste eisen van vandaag de dag op het gebied van duurzaamheid en milieuontwerp. Het beoogt een Leadership in Energy and Environment Design (LEED) Gold-certificering te behalen. Het pand Delta Electronics is een paradepaardje!

Diversiteit aan adviseurs

In dit project gaat het om volledige nieuwbouw van een kantoorgebouw en een deel productiehal. Delta is overigens ook zelf een smart building solutions provider en biedt geavanceerde building automation technologie. De grootste uitdaging lag ‘m erin om met de diversiteit aan adviseurs te komen tot een uitvoeringsgereed ontwerp. De Taiwanese kennis en systemen boden een interessante toevoeging aan het bouwteam. Daarnaast werden ook diverse componenten, zoals de armaturen, omvormers, camera’s en laadpalen van Delta zelfbetrokken. Ook in artistieke zin is het een interessant pand, het pand Delta Electronics is een paradepaardje! De architect is VAN AKEN Concepts, Architecture & Engineering BV. De gevel is voorzien van Steni gevelbeplating, een glasvezelversterkte composietbeplating. Deze is in drie soorten wit aangebracht: mat, halfmat en glans. 

In het magazine Industriebouw is in de editie maart 2021-33 een uitgebreid artikel over dit project geschreven. Klik hier voor het volledig artikel.

DELEN
gerelateerd nieuws
Hoogste punt High Tech Campus 91
Eurofast – Een mooi staaltje vakmanschap