Hessing “FABRIEK VAN DE TOEKOMST” in Venlo

Op 31 maart 2021 zijn wij gestart met de bouw van een nieuwe groente productiefabriek voor Hessing Supervers in Horst aan de Maas, Greenport Venlo (Hessing “FABRIEK VAN DE TOEKOMST” in Venlo). Een megaproject dat wordt gerealiseerd op een perceel van 100.000 m2, met een begane grond oppervlakte van 46.000 en verdiepingsvloeren van 17.500 m2. Eén van de grootste projecten van Bouwbedrijf van de Ven in haar bijna 100-jarige bestaan.

Deze “Fabriek van de toekomst” zoals Hessing het zelf noemt, wordt een volledig gekoeld en gesprinklerd gebouw. Het voldoet bovendien aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid en voedselhygiëne. Uiteindelijk staat de Hessing “FABRIEK VAN DE TOEKOMST” in Venlo straks vol met machines voor het keuren, wassen, snijden, mengen en verpakken van duizenden kilo’s groente en fruit. Het opbouwen van die machines gaat deels al beginnen als wij nog bezig zijn met de bouw. Dat vergt een goede coördinatie en samenwerking tussen de verschillende partijen.

De nieuwe productielocatie ligt dichtbij de grootste tuinbouwgebieden van Nederland, waardoor Hessing lokale, verse producten sneller kan verwerken en nog beter kan inspelen op de sterk groeiende vraag van consumenten naar verse groente en fruit. Het verwerken van verse groente tot verse kwaliteitsproducten, zoals maaltijdsalades, vereist snelheid en flexibiliteit. Gisteren geoogst, vandaag verwerkt, morgen in de winkel is hierbij het uitgangspunt.

De bouw wordt eind september 2022 opgeleverd, conform de duurzaamheidsstandaard BREEAM-very good. Eind 2022 verhuizen de eerste groentelijnen naar de nieuwe fabriek en wordt de productie opgestart. De nieuwe locatie moet eind 2023 volop draaien. Wij zijn enorm trots dat wij deze schitterende bouw voor dit geweldige familiebedrijf mogen realiseren.

DELEN
gerelateerd nieuws
Château Neercanne
Spectaculaire en complexe hijsklus op de Noordkade