Hessing – Een schitterend project

Hoe vlug kan het gaan: half november 2020 zijn we aan de slag gegaan met de tender, half maart 2021 is de aannemingsovereenkomst getekend en begin april 2021 zijn we gestart met de bouw.

Hessing is op dit moment druk bezig met de inrichting, aansluiting, commissioning en opstart van de fabriek voor commerciële productie.

Vanwege de geplande start van de bouw, ontstond er snel een intensieve samenwerking tussen Hessing en Bouwbedrijf van de Ven. Er lag een uitgebreid pakket technische informatie en specificaties, een programma van eisen, wat verder uitgewerkt diende te worden voor de uitvoering. Beide partijen en hun adviseurs en onderaannemers hebben vanaf dat moment als bouwteam samengewerkt en alle onderdelen uitgeëngineerd.

Voor Bouwbedrijf van de Ven is dit een heel bijzonder project.
Een compleet pakket met daarin infra, alle bouwkundige onderdelen, de W-installatie, de Sprinkler- BMI- en ontruimingsinstallatie, K-installatie, E-installatie en de coördinatie van leveringen Hessing.

"Een uitdagend en bijzonder project vanwege diverse redenen"
Kees Fransen

Bijzonder in meerdere opzichten en om diverse redenen:

• Vanwege de korte planning
• Vanwege de omvang van het pand; de honderden ruimtes, de duizenden m2 vloeren, wanden en plafonds en de kilometers details
• Vanwege de complexiteit van de opdracht; de vele partijen die tegelijk samen moesten werken, de 1,5 kilometer rvs goten in de bg-vloer, de 16.000m2 onderstempeling voor de balkbodem- breedplaatvloeren
• Vanwege de hoge eisen gesteld aan de detaillering en uitvoering m.b.t. voedsel- en arbeidsveiligheid en hygiëne.
• Vanwege het feit dat het hele gebouw gekoeld en geklimatiseerd is, onder een technisch sandwichpanelenplafond van 45.000m2, zo groot als de footprint van de hal zelf.

En bijzonder om nog veel meer redenen, zoals u dat kunt zien in het filmpje.
We zijn enorm trots dat we dit fantastische resultaat gezamenlijk hebben weten te realiseren.

DELEN
gerelateerd nieuws
Château Neercanne
Spectaculaire en complexe hijsklus op de Noordkade