Hessing bereikt hoogste punt

Eergisteren heeft Hessing Supervers het hoogste punt in de bouw van haar nieuwe productielocatie in Greenport Venlo bereikt. Dit werd gevierd met het hijsen van een vlag op dit hoogste punt. Vanaf 2023 draait hier een hypermoderne fabriek van waaruit elke dag duizenden zakjes versgesneden groente naar alle klanten zullen stromen. Meer dan 1.350 medewerkers zullen er werkzaam zijn in de productie, kwaliteit, techniek en logistiek.

Bouw verloopt voorspoedig

Het hoogste punt van het gebouw is bereikt, zes maanden na het leggen van de eerste steen. “We zijn enorm trots op deze mijlpaal”, verteld Josja van Isterdael, locatiemanager in Greenport Venlo. “Natuurlijk moet er nog veel gebeuren, maar de bouw loopt op schema en je ziet elke dag meer de fabriek ontstaan. Zo zijn onder andere de personeelsingang en de technische dienstruimte in staalbouw neergezet en staan ook de wanden al.”

320.000 kilo groenten per dag vanuit de nieuwe fabriek

Met de ligging van de nieuwe fabriek dicht bij de grootste tuinbouwgebieden van Nederland, wordt de groente direct van het land verwerkt. Via geautomatiseerde processen verwerkt de nieuwe productielocatie straks elke dag 320.000 kilo groenten tot meer dan 850 verschillende groenteproducten. Van gesneden boerenkool en wortel tot oosterse wokschotel en nasi- en bamigroenten. Er komen 100 productielijnen voor het snijden, wassen, drogen en verpakken van verse groente. Om de groente die Hessing in Venlo gaat verwerken nog verser, slimmer en duurzamer te produceren, werkt het samen met Brightlands Campus Greenport Venlo aan innovatie en verduurzaming.

Komst fabriek biedt nieuwe werkgelegenheid in de regio

De nieuwe fabriek van Hessing biedt straks veel extra banen in de regio. Een deel van de medewerkers zal vanuit andere vestigingen naar Greenport Venlo overstappen, maar dit is niet genoeg om alle vacatures te vervullen. Hessing Supervers wil in haar personeelsbezetting, naast huidige medewerkers, uitdrukkelijk ruimte geven aan werkzoekenden uit de regionale arbeidsmarkt. Het bedrijf zoekt toppers op alle niveaus.

Over Hessing Supervers

Familiebedrijf Hessing Supervers is al meer dan vijftig jaar actief in het bewerken van groente en fruit. Hessing bewerkt verse groente en fruit tot allerlei gezonde en gemakkelijke producten, zoals panklare groenten, gesneden fruit en maaltijdsalades. Het bedrijf levert meer dan zeven miljoen verpakkingen per week aan klanten in de retail, travelcatering, foodservice en Quick Service Restaurants.

DELEN
gerelateerd nieuws
Diploma in the pocket
Otium Wellness Hotel – Ontspannen en overnachten in luxe en weelde