Herontwikkeling voormalige Johanneskerk te Veghel

In opdracht van BrabantWonen en Zenzo worden er 24 woon-/zorgappartementen gerealiseerd. Het gebouw komt op de locatie van de Johanneskerk aan de Van Diemenstraat te Veghel. 

De bestaande kerk was een zeer sober gebouw, in 1965 gebouwd naar een ontwerp van architect A. van Merendonk. Hij werd gewijd aan de H. Johannes Evangelist. Het gebouw was bedoeld om later in gebruik te worden genomen als sportzaal. Daar is het niet van gekomen: het gebouw is alleen als kerk in gebruik geweest. De terugloop van het kerkbezoek heeft er toe geleid dat de parochie H. Franciscus, waar de Johanneskerk sinds 2013 toe behoort, het gebouw overgedragen heeft aan Zenzo Maatschappelijk Vastgoed. Zenzo gaat de Herontwikkeling voormalige Johanneskerk te Veghel aan. 

De kerk staat op de hoek als onderdeel van het maatschappelijke blok dat binnen de wijk Veghel Zuid een centrale functie vervuld met de drie-eenheid van kerk, wijkgebouw en school. De kerk heeft zijn functie verloren en de school heeft samen met de wijkfunctie één nieuw gebouw gekregen; MFA De Vijfmaster. In mei beginnen we met de eerste bouwwerkzaamheden van de Herontwikkeling voormalige Johanneskerk te Veghel. 

We houden je graag op de hoogte van de ontwikkelingen aan dit mooie project. Houdt daarvoor de nieuwspagina op onze site goed in de gaten… 

Hieronder zie je een impressie van de uiteindelijke realisatie:

DELEN
gerelateerd nieuws
Hoogste punt High Tech Campus 91
Eurofast – Een mooi staaltje vakmanschap