Herbestemming boekbinderij van de Abdij van Berne

In opdracht van de Abdij van Berne te Heeswijk Dinther hebben we het afgelopen half jaar gewerkt aan de herbestemming van de voormalige boekbinderij tot het Depot Bodemvondsten van de Provincie Noord-Brabant. Eind juni hebben we dit project naar volle tevredenheid van de opdrachtgever en haar huurder opgeleverd.

De voormalige boekbinderij bestaat uit een aantal geschakelde bebouwingen. We hebben van de gevels het metselwerk en voegwerk hersteld. De kozijnen zijn vervangen inclusief inbraak- en brandwerende voorzieningen. Ook hebben we de daken vervangen, deels waren dit daken met pannen, deels met golfplaten. Tevens zijn van de sheddaken de lichtstraten vervangen. Het schilderwerk met het benodigde houtrotherstel is ook door ons uitgevoerd.

In de gebouwen hebben we de bestaande vloeren vervangen door nieuwe betonvloeren waarop de klimaatkamers voor de bodemvondsten zijn aangebracht. De coördinatie van deze klimaatkamers, de volledige installatie en het plaatsen van de archiefkasten is via ons verlopen.

We zijn trots op het behaalde eindresultaat en de plezierige samenwerking met alle betrokken partijen.

In de onderstaande foto’s is het eindresultaat van het werk te bewonderen.

DELEN
gerelateerd nieuws
Hoogste punt High Tech Campus 91
Eurofast – Een mooi staaltje vakmanschap