Gemechaniseerd distributiecentrum Jumbo in Nieuwegein in gebruik genomen

In september 2018 is Bouwbedrijf Van de Ven gestart met de nieuwbouw van een gemechaniseerd distributiecentrum met parkeergarage met maar liefst 1277 parkeerplaatsen. Het distributiecentrum op bedrijventerrein De Liesbosch is 45.000 vierkante meter groot en ligt op een terrein ter grootte van ruim 200.000 m2. Het pand heeft een BREEAM “Outstanding” classificering. Deze unieke en uitdagende bouw hebben wij in maart 2020 opgeleverd.

Meest duurzame pand

De nieuwbouw in Nieuwegein is daarmee volgens BREEAM het meest duurzaam ontworpen pand ter wereld. Om voor dit duurzaamheidskeurmerk in aanmerking te komen, is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame en energiebesparende bouwmaterialen en verlichting. Daarnaast is de nieuwbouw voorzien van zo’n 13.500 zonnepanelen en is door de warmte die vrijkomt uit het mechanisatiesysteem geen traditionele verwarming nodig. Ook wordt regenwater opgevangen en hergebruikt.

Mechanisatiesysteem

Witron heeft een compleet mechanisatiesysteem geleverd. In Nieuwegein staan volautomatische systemen die pallets naar opslaglocaties verplaatsen. Op enkele handelingen na is het distributiecentrum volledig gemechaniseerd, waardoor 75 procent van de bestellingen vanuit de winkel vrijwel volledig door robots klaar worden gemaakt voor verzending.

Officiële opening

Nu de mechanisering gereed is, is op 3 augustus het distributiecentrum door Jumbo officieel geopend en is Jumbo gestart met de belevering van de eerste van bijna 100 Jumbo winkels in het land. Eind 2020 zullen alle ruim 670 Jumbo winkels in Nederland en België vanuit dit distributiecentrum beleverd worden.

DELEN
gerelateerd nieuws
Diploma in the pocket
Otium Wellness Hotel – Ontspannen en overnachten in luxe en weelde