Eerste producten geleverd bij PLUS DC Oss

In het prachtige nieuwe distributiecentrum voor de PLUS in Oss dat door ons werd gerealiseerd hebben inmiddels de eerste leveranciers goederen afgeleverd. De komende weken wordt dit DC verder gevuld. Hiermee is een belangrijke stap gezet voor het daadwerkelijk in gebruik nemen van dit distributiecentrum.

Rowell Versleijen, directeur Supply Chain bij PLUS: “Na jarenlange voorbereiding is dit een geweldige stap naar de meest efficiënte en duurzame supply chain voor PLUS. Het is prachtig om te zien hoe de machine nu draait en we op weg zijn richting het beleveren van de eerste winkel vanuit DC Oss.”

Het nieuwe distributiecentrum biedt ruimte aan circa 12.000 verschillende producten. Dit betreft het complete assortiment aan houdbare producten van PLUS. De komende tijd staat in het teken van het opbouwen van de voorraad. Eind maart ontvangen de eerste winkels hun leveringen vanuit DC Oss. Op termijn neemt DC Oss alle activiteiten over van de vier bestaande PLUS distributiecentra. Met de bouw van dit nieuwe distrubutiecentrum kan PLUS de logistiek veel efficiënter en duurzamer inrichten. Hiermee versterken zij voor de toekomst hun concurrentiepostitie in de markt.

Het distributiecentrum op industriegebied Vorstengrafdonk staat op 9,3 hectare (19 voetbalvelden) en is 46.000 m2 groot. Het pand heeft 92 laad- en losdeuren en een productiecapaciteit van 400.000 colli per dag. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan het creëren van een prettige werkomgeving. Zo zijn fysiek zware processen gemechaniseerd, is er in alle ruimtes daglicht en zijn aanpassingen in de akoestiek gedaan om geluid zoveel mogelijk te dempen.

"Na een lange voorbereiding is dit een geweldige volgende stap"
Rowell Versleijen - Plus

In juni 2020 zijn wij gestart met de bouw, die we naar iederstevredenheid in in juli 2021 hebben opgeleverd, waarna ze klaar waren voor de volgende fase; de installatie en mechanisatie. Deze fase is door mechanisatiepartner Witron in 2021 en 2022 gerealiseerd.

BREEAM Outstanding

Er wordt gebouwd volgens de BREEAM-methodiek en daarbij getoetst op negen duurzaamheidsaspecten. Keuzes in duurzaamheid zijn onder andere terug te zien in materiaalgebruik, waterhuishouding en warmteterugwinning. Zo liggen er maar liefst ruim 11.000 zonnepanelen op het dak. Zitten er bijna 12.000 infiltratiekratten in de bodem die zorgen voor een gelijkmatige waterafvoer, een tank voor tienduizenden liters regenwater zodat er minder leidingwater gebruikt hoeft te worden en een zware warmtepomp voor energiebesparing. In het gebouw, is rekening gehouden met de toevoeging van veel daglicht om een prettige werkomgeving in ieder deel van het gebouw te creëren. Op het buitenterrein zijn er verschillende ecologische voorzieningen ter bevordering van de biodiversiteit, zoals een bijenhotel en nestkastjes voor vleermuizen. Mede hierdoor heeft het pand de hoogste BREEAM ontwerpcertificaat: BREEAM Outstanding.

Bronnen: Plus Oss en Transport Online

DELEN
gerelateerd nieuws
Bouwen aan een nieuwe toekomst voor Vekoma
Château Neercanne