Eerste leveringen vanuit nieuw distributiecentrum PLUS in Oss

“Goed eten verbindt iedereen, elke dag weer. Om dit te realiseren is het belangrijk dat onze winkels zo optimaal mogelijk bevoorraad worden. Door dit nieuwe distributiecentrum verbeteren we de beschikbaarheid en richten we onze keten nog efficiënter en duurzamer in. Ik ben enorm trots op het team van enthousiaste collega’s en zie ernaar uit om hier samen een succes van te maken.” aldus Rowell Versleijen, directeur Supply Chain.

Hypermodern en duurzaam distributiecentrum

Het nieuwe door distributiecentrum gaat de vier bestaande PLUS distributiecentra vervangen en samen met het distributiecentrum in Gieten alle PLUS en Coop supermarkten voorzien van hun houdbare producten. Het gebouw staat op industriegebied Vorstengrafdonk, is gebouwd op 9,3 hectare grond (19 voetbalvelden) en is ruim 46.000 m2 groot. Het pand heeft 92 laad- en losdeuren en een productiecapaciteit van 400.000 colli per dag.

In het ontwerp is veel aandacht besteed aan het creëren van een prettige werkomgeving. Zo zijn fysiek zware processen gemechaniseerd, is er in alle ruimtes daglicht en zijn aanpassingen in de akoestiek gedaan om geluid zo veel mogelijk te minimaliseren.

"Goed eten verbindt iedereen, elke dag weer"
Rowell Versleijen - Plus

Maatschappelijk verantwoord bouwen

Als verantwoorde supermarkt heeft PLUS er bewust voor gekozen om duurzaam te bouwen. Om aan het BREEAM Outstanding certificaat te voldoen zijn er veel duurzame keuzes gemaakt in materiaalgebruik, warmteterugwinning en de waterhuishouding. Zo wordt er gebruik gemaakt van warmtepompen, energiezuinige verlichting, 11.000 zonnepanelen, duurzame materialen als FSC hout en zorgen duizenden infiltratiekratten in de grond voor een goede waterberging.

Het nieuwe distributiecentrum heeft het BREEAM Outstanding ontwerpcertificaat ontvangen, dit is het hoogst haalbare certificaat in de BREEAM certificering en is zo klaar voor de toekomst.

Komende periode worden stapsgewijs alle activiteiten van de overige PLUS distributiecentra in Middenbeemster, Hendrik-Ido-Ambacht, Haaksbergen en Ittervoort overgebracht naar DC Oss.

DELEN
gerelateerd nieuws
Bouwen aan een nieuwe toekomst voor Vekoma
Château Neercanne