De grootste pakjesfabriek van Europa

In Waalwijk hebben wij in opdracht van bol.com de grootste pakjesfabriek van Europa gerealiseerd. Het distributiecentrum wordt ingericht met een volledig gemechaniseerde magazijninrichting van SSI en Beumer. Voor dit gebouw wordt het hoogst haalbare BREEAM certificaat “Outstanding” behaald. 

Als bouwteampartner namen wij de ontwerpverantwoordelijkheid over en hebben wij onze expertise in het realiseren van gemechaniseerde distributiecentra ingebracht. Doordat de inrichting van de mechanisatie al tijdens de bouw start is een goede coördinatie en samenwerking met logistieke automatiseerder cruciaal voor een succesvolle bouw. Tevens zijn wij verantwoordelijk voor de realisatie van de bouwkundige werkzaamheden op het gebied van electra, water- en sprinklerinstallaties en de infrawerkzaamheden. 

Qua omvang is dit gebouw het grootste project dat ons bouwbedrijf ooit heeft gerealiseerd. Het gebouw heeft een footprint van 55.000 m2. In het gebouw zit een shuttlegebouw welke een hoogte heeft van 34 meter met een oppervlakte van 15.000m2. Onder het gebouw hebben we 26.5 km funderingspalen en 6000 stuks vloerpalen verwerkt. In totaal is er meer dan 22.000 m3 beton in het gebouw gestort. De constructie van het gebouw bestaat uit 5,2 miljoen kg aan bouwkundig staal en 60.000 m2 kanaalplaten met een monolithisch afgewerkte druklaag. In de voor- en achtergevel hebben we 72 dockdeuren geplaatst. 

Het project is compleet uitgewerkt in een BIM-model, onze BIM-specialisten zijn vanaf het begin hierbij betrokken. Om de planning volledig te bewaken hebben we ook een coördinerende rol over alle material equipment, dit om het complete overzicht over de planning en de werkzaamheden te houden. 

Vol enthousiasme zijn we in januari 2019 gestart met het bouwen/uitbreiden van hun distributiecentrum. Met trots kunnen we melden dat we het pand op 10 juli 2020 hebben overdragen aan een zeer tevreden klant bol.com. Het komende half jaar zijn we nog druk bezig om het proces in het gebouw verder te begeleiden zodat de volledige ingebruikname soepel verloopt. Voordat de eerste pakketjes daadwerkelijk van de band af komen dienen de werkzaamheden aan de gemechaniseerde inrichting nog afgerond te worden door bol.com. 

Het uitvoeren van dit soort complexe projecten in bouwteam in nauw contact met de opdrachtgever is Bouwbedrijf van de Ven op het lijf geschreven. We stellen ons hierbij te allen tijden flexibel op met natuurlijk oog voor de overall-planning. “Samen met onze opdrachtgever bol.com en de betrokken adviseurs hebben we van dit prestigieuze project een succes gemaakt”.

DELEN
gerelateerd nieuws
Château Neercanne
Spectaculaire en complexe hijsklus op de Noordkade