Château Neercanne

Het is het enige terrassenhotel in de Benelux gebouwd door Daniël Wolf van Dopff in 1698. Hij liet op verschillende niveaus bijzondere baroktuinen aanleggen. Drie van deze terrassen zijn in hun oude glorie hersteld. De wijnkelders van Château Neercanne zijn gevestigd in de oude gangen van de mergelgrot. Op de wanden in de grot staat een deel van de geschiedenis van het Château beschreven. Ook vind je hier handtekeningen en teksten van bekende en onbekende wijnliefhebbers, waaronder ons vorstenhuis. Imposante mergelgewelven, sfeervolle nissen en karakteristieke mergelwanden maken de 2 robuuste grotzalen Carrière Polswick & Orangerie tot weergaloze en bijzonder ruimtes.

"Wij voelen de noodzaak het château te restaureren naar zijn vroegere glorie"
Harrie Degens

De afgelopen periode is hard gewerkt om de keuken van het restaurant l’Auberge een upgrade te geven en de ruimtes op de 1e verdieping en het voormalige appartement van het poortgebouw om te toveren naar 7 luxe suites. Ter plaatse van deze gebouwen is ook meegewerkt aan de steigerwerkzaamheden, het leiendak en het herstel van de mergel gevels. Tijdens de werkzaamheden aan het leiendak van het chateau zijn de benodigde bouwkundige ondersteuning verleend en hebben we waar nodig de mergel gevels hersteld. Momenteel wordt de laatste hand aan de linnenkamer, daarna wordt gestart met de zolder van het chateau om daar ruimtes weer geschikt te maken voor toekomstig gebruik.

Bouwbedrijf Coppes

Harrie Degens: Wij voelen de noodzaak om het Château te restaureren naar zijn vroegere glorie. Niet zomaar iets vernieuwen, maar eerst er goed over nadenken en met veel respect voor het verleden. De samenwerking met Oostwegel verloopt vlekkeloos, in het verleden hebben we dit al vaker samen bewezen op andere projecten die we samen hebben gerealiseerd. Château Neercanne is een prachtig project en inmiddels zijn wij hier al zo’n 30 jaar de huisrestaurateur, wat een enorm voorrecht is. Het is een plezier om hier te mogen werken.

Bekijk onderstaand filmpje om een prachtig beeld te krijgen van de restauratie van dit Château ↓ 

DELEN
gerelateerd nieuws
Château Neercanne
Spectaculaire en complexe hijsklus op de Noordkade