Bouwplaats in beeld: #5 Hoofdkantoor Van Mossel Waalwijk

Het Colosseum van Waalwijk

Tijdens mijn bezoekje aan de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Van Mossel werd ik weer vriendelijk ontvangen door mijn collega’s op de bouwplaats. Erg leuk dat ze altijd super enthousiast zijn als ik langs kom, en ze beginnen meteen enthousiast te vertellen over ‘hun’ bouw.

Inmiddels is het gebouw 3 verdiepingen hoog en heeft het wel iets weg van het Colosseum, gezien de ronde vorm. Er worden al flink voorbereidingen gemaakt zodat over niet al te lange tijd ook de vierde en daarna nog de vijfde verdieping gerealiseerd kunnen gaan worden. Onze betontimmerman Maarten vertelt dat ze buiten het gebouw de constructie voor de wanden maken. Er wordt van bouwstaalmatten alvast een frame gemaakt, die later met de kraan op de verdieping wordt gehesen. Éénmaal op de verdieping wordt er de bekisting omheen getimmerd, zodat deze later kan worden vol gestort met beton. Het mooie is dat je deze drie fases nu ook heel duidelijk ziet op de derde verdieping.

"Buiten het gebouw maken ze de constructie voor de wanden"
Maarten Engels

Een stukje verderop in de bouw kun je al duidelijk zien dat er een rijbaan is gemaakt, die de verschillende verdiepingen met elkaar verbindt en die straks nodig is om de auto’s op de verschillende verdiepingen te krijgen. Ook worden de gevelpanelen al bevestigd en zo krijg je een duidelijk beeld hoe het pand er uit komt als het straks klaar is.

Elders op het gigantische terrein van 31.000 m2 verreist een ander mooi gebouw, dat dadelijk dienst gaat doen als portierhuis. Hierin neemt later de opzichter zijn intrede. Het terrein wordt verder al helemaal kaar gemaakt om dadelijk dienst te doen als parkeerplaats voor een paar duizend auto’s, voordat zij naar hun nieuwe eigenaar zullen gaan.

Mannen bedankt dat jullie me enthousiast hebben ontvangen en tot een volgend bouwbezoek!


Zie hieronder de foto’s van dit mooie project↓

DELEN
gerelateerd nieuws
Château Neercanne
Spectaculaire en complexe hijsklus op de Noordkade