Bouwplaats in beeld: #3 VDL ETG Mega Machine Fundatie

Precisiewerk eerste klas

Op bezoek in Eindhoven bij VDL ETG, waar onze vaklieden indrukwekkende betonwerken hebben verricht met als resultaat een fundering voor een tweetal machines.

Onze uitvoerder ter plaatse (Ronnie van Deursen) gaf mij een rondleiding door het gebouw, waarbij hij ondertussen uitleg gaf over deze bijzondere betonfundatie. Zo vertelde hij dat er nu al ruim 600 m3 beton is gebruikt voor de fundering. Doordat de machine kaarsrecht dient te worden geplaatst, is dit een heel precies en secuur werk. Er zijn uitsparingen gemaakt voor de bevestigingspunten waar de machines op geplaatst worden. Op dit moment wordt één machine gemonteerd op de eerste afgeronde fundatie. De tweede machinefundatie hebben wij ondertussen in uitvoering, uiteindelijk komen er twee van deze machines naast elkaar te staan. De machines worden door onze opdrachtgever VDL gebruikt voor het maken van massieve aluminium frames voor haar klanten.

"Doordat de machine op de mm nauwkeurig wordt afgesteld, geldt er een maximale maat tolerantie van 5mm"
Ronnie van Deursen

Doordat de machine op de mm nauwkeurig gesteld wordt door de leverancier, Waldrich Coburg, geldt er een maximale maat tolerantie van 5 mm voor het betonwerk.

Eerst werd een laag beton van 130cm aan gestort en daar kwam nog zo’n 2 meter boven op, zodat het een kopie is van de eerste fundering. Hier wordt de tweede machine op bevestigd.

Voor het gebouw is een bovenlaadkraan geplaatst die de massieve aluminium blokken (32 ton) van de vrachtwagens kan halen. Deze bovenlaadkraan vind je nog één in het gebouw en kan zo’n 32 ton tillen.

Het realiseren van deze machinefundaties is voor ons een waardevol werk, omdat wij het vakmanschap van betonwerkzaamheden koesteren. Dit doen wij nog steeds met onze eigen mensen, zodat wij de kennis van deze discipline binnen Bouwbedrijf van de Ven behouden.

Zie onderstaande foto’s voor een duidelijk beeld van deze indrukwekkende betonwerkzaamheden ↓

DELEN
gerelateerd nieuws
Château Neercanne
Spectaculaire en complexe hijsklus op de Noordkade