Bouwplaats in beeld – #2 Oerlemans Plastics

Deze keer mocht ik op bezoek bij Oerlemans Plastics in Giessen, waar ik hartelijk werd ontvangen door de uitvoerder en de rest van het Bouwteam.

Bouwbedrijf van de Ven heeft de huidige fabriek enkele jaren geleden gebouwd en ook bij deze uitbereiding mochten wij ons vakmanschap inzetten. De uitbereiding bestaat uit 3 nieuwe hallen. Twee daarvan zullen gebruikt gaan worden voor de productie, de derde hal zal gaan dienen als opslag.

De bouw is volledig gefundeert op prefab heipalen. De productiehallen en opslag zijn gebouwd uit een staalconstructie met sandwichpanelen gevelbeplating met damwand als afwerking. De voorste productiehal heeft een indrukwekkende hoogte van 25 meter. Hierin komen machines te staan die mogelijk geluidshinder kunnen geven aan de omgeving, hierdoor is er voor gekozen om deze gevels extra te isoleren om geluidshinder te voorkomen. In de lage productiehal is een zwevend kantoor gerealiseerd voorzien van een glaswand over de volledige breedte. Deze hal is gemaakt met vakwerkspanten met een vrije overspanning van ruim 53 meter. Hierdoor ontstaat een grote vrije productievloer zonder obstructies.
Alle hallen zijn voorzien van meerdere lichtstraten en raamstroken zodat er veel licht binnen komt, dat bijdraagt aan de prettige werkomgeving voor de mensen die er komen te werken.

Op het project is sprake van een prima samenwerking, maar dat kan ook niet anders met dit vakkundige bouwteam bestaande uit Mike Verwey (uitvoerder – Bouwbedrijf van de Ven),  Werner Hordijk en Jos Rombouts (Oerlemans Plastics)

Komende week worden de puntjes op de i gezet, waarna we dit project naar ieders tevredenheid op kunnen gaan leveren.

Kim
DELEN
gerelateerd nieuws
Château Neercanne
Spectaculaire en complexe hijsklus op de Noordkade