Bouwplaats in beeld – #1 Hessing

Tijdens een bezoek aan deze indrukwekkende bouwplaats op bedrijventerrein Greenport in Venlo vertellen onze collega’s enthousiast over hun werk. Zo vertellen ze dat er nu al dagelijks zo’n 100 man aan het werk zijn en dat worden er wekelijks meer, dat op deze bouw altijd een veiligheidsmedewerker aanwezig is, dat er 6.500 stempels en 1.200 pal-torens worden gebruikt om alles te ondersteunen en dat er tijdens de bouw al aan heel veel details moet worden gedacht voor het gebruik na oplevering.

Super leuk, interessant en leerzaam om op zo’n grote bouw een kijkje te mogen nemen. Het is niet alleen een grote bouw, het vraagt ook echt om vakmanschap en oog voor detail ook al zijn ze nog druk in de ruwbouwfase. Zo zijn er nu al in het betonwerk zogenaamde badkuipen gerealiseerd, waar dadelijk trechters boven komen die sauzen op bijvoorbeeld salades kunnen doseren. Ook over de betonwanden wordt al volop vooruit gedacht, door nu al leidingen voor installaties hierin te verwerken.

Daarnaast zijn de voorbereidingen voor de laaddocks ook al duidelijk zichtbaar. Zo zie je op de foto’s een lange rij met betonnen T-stukken op de plaatsen waar de docks komen. Een ander mooi onderdeel op de bouw op dit moment is de liftschacht. Deze wordt als ware als een groot legopakket op de bouw in elkaar gezet.

Onderstaande foto’s geven je een mooi beeld van bovengenoemde details.
Benieuwd naar het volgend bouwbezoek? Houd de website in de gaten…

Kim
DELEN
gerelateerd nieuws
Diploma in the pocket
Otium Wellness Hotel – Ontspannen en overnachten in luxe en weelde