Autogigant Van Mossel bouwt blikvanger

Bron: Brabants Dagblad

Bouwbedrijf van de Ven bouwt voor Van Mossel, de autogigant uit Waalwijk, langs de A59 een blikvanger. Dit logistiek centrum met hoofdkantoor moet eind 2022 opgeleverd gaan worden, zodat ze het begin 2023 in gebruik kunnen gaan nemen. Het gebouw op bedrijventerrein Haven Acht geeft werkruimte aan 250 mensen.

Het heeft veel tijd en overleg met de gemeente gekost, maar niets staat de nieuwbouw meer in de weg. De Van Mossel Automotive Groep betaalt ruim 19,3 miljoen euro voor de 13 hectare grote kavel op bedrijventerrein Haven Acht Oost. De bouw begint nog deze week.

Het complex krijgt een prominente plek op het nieuwe gedeelte van het bedrijventerrein. ,,Het gaat voor ons een zeer belangrijke functie krijgen”, stelt Eric Berkhof, directeur van Van Mossel. Er verrijst een groot logistiek centrum met hoofdkantoor. Naast het in het oog springende gebouw van zo’n 31.000 vierkante meter komt er ook een groot parkeerterrein.  ,,Er kunnen straks zo’n 4.000 auto’s gestald worden.”

Explosieve groei

Van Mossel speelt met de nieuwbouw in op de explosieve groei van het bedrijf. Het is één van de belangrijkste spelers in de autobranche in de Benelux. En de rek lijkt er nog niet uit. Het imperium van autodealers, schadeherstel en leasebedrijven breidt steeds verder uit. Van Mossel telt inmiddels 294 locaties, waar 4750 mensen werken.

We willen duurzaam bouwen, met oog voor het milieu. Met zonnepane­len op het dak, laadpalen voor elektri­sche auto’s, om maar wat te noemen. – Eric Berkhof, Directeur Van Mossel Automotive Groep

De nieuwbouw op bedrijventerrein Haven wordt een belangrijke spil. De meeste logistieke activiteiten van Van Mossel worden hier straks gebundeld. Zo gaat het bedrijf vanuit dit centrum de wagens leveren aan bijvoorbeeld grote lease-, verhuurbedrijven en overheid. Ook worden op deze locatie tweedehands auto’s streng getest en opgeknapt, zodat die weer voor verkoop naar de showrooms kunnen. ,,Er gaan straks per jaar 50.000 occasions doorheen”, verduidelijkt Berkhof.

Ook het hoofdkantoor dat nu nog aan de Biesbosweg zit, verhuist dus naar deze plek. Berkhof benadrukt dat alle verkoop en service gewoon op de huidige locaties blijven.

Van Mossel-museum

Opvallend is het Van Mossel-museum dat bij de nieuwbouw komt. Daar wordt de geschiedenis van het 80 jaar oude bedrijf verteld. Ook zijn er tientallen klassieke auto’s te zien van de 36 merken, die Van Mossel in zijn portefeuille heeft. ,,Het museum is straks op afspraak te bezoeken”, aldus Berkhof.

Volgens de directeur gaat de nieuwbouw straks voldoen aan de allerlaatste milieunormen. ,,We hebben met allerlei maatschappelijke organisaties contact gehad”, vertelt Berkhof.  ,,We willen duurzaam bouwen, met oog voor het milieu. Met zonnepanelen op het dak, laadpalen voor elektrische auto’s, om maar wat voorbeelden te noemen. Het wordt echt ‘state of the art.”

Het Waalwijkse gemeentebestuur is blij dat het ‘bedrijf behouden blijft voor de stad.’ Het ziet het als een belangrijk visitekaartje voor de regio en het bedrijventerrein.

DELEN
gerelateerd nieuws
Bouwen aan een nieuwe toekomst voor Vekoma
Château Neercanne