115 Appartementen De Eeuwsels in beeld

In maart van dit jaar zijn wij in opdracht van woningbouwvereniging Bergopwaarts gestart met de nieuwbouw van 115 sociale huurappartementen in Helmond. In de periode hieraan voorafgaand is het project in bouwteamverband van schetsontwerp naar een uitvoeringsgereed ontwerp verder uitgewerkt. 

Het appartementencomplex bestaat uit 8 verdiepingen waarin 12 verschillende appartementtypes te vinden zullen zijn. Voor de verwarming en koeling van de appartementen wordt gebruik gemaakt van warmte en koude uit de aarde. 

De corridor in het midden van het gebouw waarin zich per verdieping grote vides bevinden, dragen bij aan de open structuur en het ruimtelijke gevoel wanneer de toekomstige bewoners door het gebouw naar hun woning zullen lopen. Onder het hele oppervlak van het gebouw bevindt zich een kelder waarin zich de bergingen bevinden. Er is gekozen voor een betonnen casco met daarin houtskeletbouwelementen waardoor de bouwsnelheid per verdieping slechts 17 dagen is. 

Door deze snelheid bevinden wij ons inmiddels op de 3e verdieping. Wij verwachten volgend jaar april het hoogste punt te bereiken, zodat we voor eind volgend jaar op kunnen leveren. 

Hieronder kan je de impressie zien van de uiteindelijke realisatie en ook de foto’s van de voortgang van de bouw.

DELEN
gerelateerd nieuws
Château Neercanne
Spectaculaire en complexe hijsklus op de Noordkade