Automotive Campus

Specificaties

Locatie:
Helmond
Categorie:
Campus
Perceeloppervlakte:
55.000 m²
Verhuurbaar oppervlak (BVO):
31.556 m²

Omschrijving

Dé automotive hotspot van Nederland
De Automotive Campus in Helmond, gelegen aan de Brainport Regio, is de nationale en internationale hotspot, ontmoetingsplek en ene potentiële businesslocatie voor automotive bedrijven. De Automotive Campus biedt een aantrekkelijke omgeving voor leren en werken, een stage-of-the-art technologie en aanverwante (test-) faciliteiten, evenals flexibele vestigingsconcepten.

Op de Automotive Campus werken meer dan 1.250 mensen – waaronder zo’n 600 studenten – aan de mobiliteitsoplossingen van de toekomst. Dat doen zij binnen toonaangevende bedrijven, kennisinstituten, innovatieve start-ups en onderwijsinstellingen op het gebied van  automotive. In amper vijftien jaar tijd is de campus uitgegroeid tot dé nationale en internationale hotspot op he gebied van green mobility en smart mobility.

Van bedrijventerrein tot campus
Met Volvo is het allemaal begonnen. Volvo nam in de jaren zeventig de personenwagenproductie over van DAF en vestigde zich in Helmond. In 2003 voegde TNO Automotive zich hierbij; dé prikkel waar andere organisaties op leken te wachten. Het bedrijventerrein breidde uit. En hoe meer bedrijven zich aansloten, hoe duidelijker de meerwaarde bleek van kennisdeling en samenwerking. Deze bedrijven, van groot tot klein, hadden hetzelfde doel voor ogen: De wereld van de automotive veranderen met innovatieve technieken en oplossingen. Concurrenten? Nee. Partners. Niets voor niets is vanaf 2008 bewust ingezet op samenwerking en open innovatie, en op de ontwikkeling van een campus als community. Dor het stimuleren van kennisdeling via events en workshops. Door bedrijven via matchmaking-events samen te brengen. Door shared facility’s te creëren. En door iedereen die een aanvulling is voor de community, te helpen om hier te starten en te groeien.

Innovatie en samenwerking
Inmiddels is de Automotive Campus dé hotspot waar bedrijven, kennisinstellingen en innovatieve studententeams elkaar weten te vinden en succesvol samenwerken. In het open ecosysteem worden makkelijk nieuwe contacten aangeboord. De campus ligt bovendien in het hart van de toptechnologische Brainport Regio. Samenwerking en kenisdeling zijn hier de standaard; de kenmerken die deze regio slim en sterk maken. De organisaties op de campus leggen succesvolle verbindingen met de hightechtop van Nederland en met andere sectoren, zoals ICT, energie en infrastructuur. Deze kruisbestuiving werkt innovatie in de hand. En samenwerkingsverbanden die ervoor zorgen dat ideeën sneller kunnen worden omgezet in de technologieën van de toekomst.

Onderwijs op locatie
Ook op het gebied van onderwijs is de Automotive Campus uniek. Geen enkele andere campus in Nederland heeft naast wereldspelers en een hypermoderne testomgeving ook onderwijs op vele niveaus. Dankzij de samenwerking tussen de onderwijsinstellingen en bedrijven binnen en buiten de campus komt hier de nieuwste generatie technici, engineers en onderzoekers tot bloei. Professionals met precies die kennis en skills die de sector nu en in de toekomst nodig heeft.

Dé Automotive Hotspot van Nederland – Automotive Campus

Contact opnemen

Samenwerken formulier

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
BEZOEKADRES
Erpseweg 3
5463 PG Veghel
Nederland