Noordkade

Specificaties

Locatie:
Veghel
Categorie:
Industrieel Vastgoed
Perceeloppervlakte:
60.000 m²
Verhuurbaar oppervlak (BVO):
28.677 m²

Omschrijving

Een bruisend centrum in het hart van de Meierij waar kunst & cultuurfood en leisure op levendige wijze met elkaar zijn verstrengeld. De Noordkade is industrieel erfgoed pur sang. Al meer dan een eeuw vindt hier volop bedrijvigheid plaats. Ooit als fabriek voor veekoeken, tegenwoordig als veelzijdige hotspot voor jong en oud. Het complex stamt uit 1915, als de eerste graansilo’s verrijzen aan de binnenhaven van de Zuid-Willemsvaart. Waar het rijke verleden wordt gekoesterd en waar je alles vindt voor een compleet dagje weg, een heerlijk avondje uit of voor een bezoek dat bol staat van leuks en lekkers.

Sinds 2013 is de Noordkade geopend in zijn huidige opzet. De Noordkade biedt onderdak aan talloze kunstzinnige en culturele instellingen. Je vindt er een museum vol oude trots en instellingen voor cultuureducatie op het gebied van muziek, dans en beeldende kunst. Diverse gezelschappen die kunst in de breedste zin van het woord leven inblazen zijn hier gevestigd.

Met een divers aanbod aan horeca geniet je op de Noordkade van snel en simpel tot hoogstaande culinaire creaties, en alles dat daartussen zit. Tegenwoordig heeft de centrale Wiebenga-toren de status van Rijksmonument, met een restaurant op de bovenste verdieping (32 meter hoog).

Met de nieuwbouw van Theater De Blauwe Kei biedt de Noordkade de bezoeker een modern, hoogstaand podium. Hier vindt een zo breed mogelijk publiek een aansprekend en divers theaterprogramma, van adembenemende dansshows tot indrukwekkend toneel en van grote cabaretnamen tot opkomend talent.

Met de bioscoop “Industry”, het werktuigenmuseum SIEMEI, de drukbezochte podia voor muziek en dans, een jeugdhonk, een eigen brouwerij en in aanbouw zijnde Chocolate Factory kan men terecht spreken van een bruisende omgeving.

Contact opnemen

Samenwerken formulier

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
BEZOEKADRES
Erpseweg 3
5463 PG Veghel
Nederland