Vanderlande – Gebouw 12

Omschrijving project

Bouwteampartner voor alle disciplines voor de bouw van een nieuwe warehouse. In opdracht van Vanderlande mogen wij in bouwteam (vanwege de positieve ervaringen bij het bouwen van Gebouw 60) een nieuwe warehouse / showroom bouwen om de opslagcapaciteit Vanderlande te vergroten. In het nieuwe warehouse zijn meerdere opslagsystemen geïnstalleerd die ervoor zorgen dat de opslagcapaciteit wordt vergroot tot 200% van het huidige volume.

Het nieuwe warehouse vergroot niet alleen de opslagcapaciteit van Vanderlande maar is ook een “showtuin” van het productengamma van Vanderlande voor het opslaan van goederen waar toekomstige klanten het systeem in werking kunnen aanschouwen.

Het warehouse heeft dan ook 2 verschillende systemen. Een gedeelte van het magazijn wordt opgebouwd conform het “high-bay” concept met pallet stellingen en kranen. Het magazijn is in dit gebied circa 16 meter hoog. Naast de high-bay staat een Adapto systeem. Dit is een vol automatisch opslagmagazijn met kleine “kratjes” waar goederen in komen liggen, de automatische robots halen de kratjes uit het magazijn en brengen het dan naar de expeditie. Het magazijn is in dit gebied circa 8 meter hoog. Beide magazijnen staan in verbinding met de expeditie die de goederen automatisch naar de volgende plek brengt zodat de toekomstige automatische geleide heftrucks de goederen verder brengen naar de juiste persoon / werkplek in hun fabriek.

Doordat er een volledig automatisch systeem is toegepast in het warehouse zijn er ook project specifieke eisen gesteld aan de betonvloer die anders zijn dan bij een standaard warehouse. Zo mag de betonvloer vele malen minder “vervormen” vanwege de hoeveelheid “robots” die hierin zullen werken. Elke afwijking word namelijk door de robots geregistreerd en kan storingen geven.

Vanderlande heeft ook duurzaamheidsdoelstellingen welke worden gehaald door het toepassen van zonnepanelen op het dak en wordt de nieuwbouw verwarmt middels volledig elektrische warmtepompen.

Het gebouw heeft een moderne, maar toch speelse uitstraling welke past bij het ontwerp van Gebouw 60 die Bouwbedrijf van de Ven in 2019 / 2020 heeft mogen realiseren. De grote hoeveelheden aan vliesgevels in de gevels van het magazijn zorgt ervoor de nodige natuurlijk lichtinval in de warehouse wat het werkcomfort vergroot.

Specificaties

Opdrachtgever:
Vanderlande
Omvang:
3.300 m²
Architect:
LA | Architecten Ingenieurs
Bouwtijd:
November 2022 – September 2023

Contact opnemen & Kennismaken

Projecten contact

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde projecten

Eurofast
Omniplast
Molco Car Parts
BEZOEKADRES
Erpseweg 3
5463 PG Veghel
Nederland