Sint Gerlach Paviljoen

Omschrijving project

Hoofdaannemer inclusief alle disciplines voor de uitbreiding van landgoed Château St. Gerlach door middel van een nieuw paviljoen gebouw met vergader- en congreszalen geschikt voor 1.000 personen.

Achter de kasteelhoeve die als toegangspoort tot landgoed Château St. Gerlach fungeert, ligt het St. Gerlach Paviljoen. Het paviljoen, met 3 multifunctionele vergaderzalen, een foyer en lobby, is een ‘state of the art’-concept van Francine Houben van architectenbureau Mecanoo uit Delft. Door het wegschuiven van de flexibele wanden tussen de vergaderzalen ontstaat een ruimte van 760 m2 met een capaciteit tot maximaal 1.000 personen.

Het St. Gerlach Paviljoen is ontworpen als een elegant paviljoen met een genereus overstekend dak. De transparante gevel zorgt dat binnen en buiten in elkaar overlopen. De materialen zijn geïnspireerd op het omliggende Limburgse land: mergel, hardsteen en eikenhout. Vanuit het St. Gerlach Paviljoen heb je een verrassend uitzicht op het château, de heuvel, de ‘pelouse’ en de gerenoveerde kasteelhoeve.

Specificaties

Opdrachtgever:
Camille Oostewegel Chateauhotels & -restaurants
Omvang:
1.350 m²
Architect:
Mecanoo
Bouwtijd:
januari 2016 – december 2016

Contact opnemen & Kennismaken

Projecten contact

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde projecten

Verbouwing Dela Maaslanden
Tongelaar
Verbouwing Dela Den en Rust
BEZOEKADRES
Erpseweg 3
5463 PG Veghel
Nederland