Nieuwbouw hoofdkantoor van Mossel

Omschrijving project

Hoofdaannemer in alle disciplines voor het bouwen van een hoofdkantoor met een grote stallingscentrale, werkplaats en 3.300 parkeerplaatsen voor de op- en overslag van auto’s.

Van Mossel groeit de laatste jaren hard. In Nederland is het concern al jaren één van de belangrijkste spelers in de autobranche. Het is inmiddels ook één van de grootste autobedrijven in de Benelux. De laatste tijd is het concern vooral in België op overnamepad geweest. Het bedrijf, met bijna 4.500 werknemers, telt nu 268 vestigingen in de Benelux. De meeste logistieke activiteiten worden straks gebundeld bij de nieuwbouw in Waalwijk. Er komen zo’n 200 tot 240 mensen te werken. Het complex moet een blikvanger worden. Vooral het hoofdkantoor, van zo’n 13.000 vierkante meter, komt op een zicht locatie langs de A59.

Het plan bestaat uit 3 bouwdelen. In gebouw A zit het nieuwe hoofdkantoor met daarbij een museum, auditorium en horecagelegenheid. Grenzend aan gebouw A is gebouw B gerealiseerd dat een stallingsgarage/ werkplaats en een grote industriefunctie bevat. Tot slot is er een kleinschalig kantoorgebouw, het Poortgebouw ofwel gebouw D, gerealiseerd aan de noordoost zijde op het terrein.

 

Specificaties

Opdrachtgever:
Van Mossel Automotive Groep
Omvang:
143.300 m²
Architect:
VAN AKEN Concepts | Architecture | Engineering
Bouwtijd:
november 2021 t/m maart 2023

Contact opnemen & Kennismaken

Projecten contact

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde projecten

HTC-37 Entree
Eurofast
Omniplast
BEZOEKADRES
Erpseweg 3
5463 PG Veghel
Nederland