Omschrijving project

Herbestemming van buitenplaats de Vijverhof tot hotel met woonhuis aan de Vecht, Flora Batava te Nieuwersluis. Een prachtige buitenplaats direct gelegen aan rivier de Vecht. De buitenplaats is in 1670 gesticht en maakt deel uit van het buitenplaatsenlandschap langs de Vecht. De buitenplaats omvatte in de 18e eeuw een parkaanleg van ca. 14 hectare. Door afkaveling is dit in de loop der jaren sterk afgenomen, tot 1,44 hectare. Het hoofdhuis dateert uit 1866 en is sinds 2002 beschermd als Rijksmonument. De eigenaresse wilde de buitenplaats herbestemmen, de bestaande bebouwing deels afbreken en vervangen door nieuwe panden die beter aansluiten bij de historie van het landgoed. Het plan onderbouwt dat de ontwikkeling niet alleen nieuwbouw toevoegt, maar ook zorg draagt voor het behoud, herstel en versterking van de cultuurhistorische waarden van de buitenplaats.

Onze opdrachtgever en ook meteen de hotel eigenaresse Frissch BV speelde al jarenlang met het idee om de oude, vervallen buitenplaats in ere te herstellen en het gebouw een hotelfunctie te geven. De botanische historie van de buitenplaats is als thema gebruikt door het gehele project, van de menukaart van restaurant Bloei tot het hotellogo en interieurdetails.

Het omvat de realisatie van een hotel met 45 kamers, vergaderzalen en restaurant met daarnaast een woonhuis aan de Vecht.
• Het restaureren van het Rijks monumentale pand (8 kamers)
• Het sloopwerk van het bestaande laboratorium
• Het renoveren van het bestaande Koetshuis (I) (23 kamers)
• Nieuwbouw van een koetshuis (II) (14 kamers) en een woonhuis met boothuis aan de Vecht
• Nieuwbouw van een theehuis
• Aanleggen en herstellen van de buitenplaats

Flora Batava te Nieuwersluis is een idyllisch gelegen boutique hotel aan de rivier de Vecht. De traditie van gastvrijheid komt hier opnieuw tot leven in de 45 kamers en suites, restaurant Bloei, een theehuis en twee vergaderzalen. De bijzondere ligging nodigt uit om ontdekt te worden.

Specificaties

Opdrachtgever:
Frissch BV
Architect:
[AIR] Architectuur en Research, K. Gouwy
Bouwtijd:
September 2019 – April 2021

Contact opnemen & Kennismaken

Projecten contact

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde projecten

29 Appartementen – Frisselsteyn
Verbouwing Dela Maaslanden
Contiweb
BEZOEKADRES
Erpseweg 3
5463 PG Veghel
Nederland