DomusDELA

Omschrijving project

De restauratie en nieuwbouw inclusief alle disciplines voor de herbestemming van DomusDELA in Eindhoven. De Paterskerk aan de voorzijde van het project met het iconische beeld van ‘Jezus de Waaghals’ bovenop de spits heeft een gedeelde restauratie ondergaan. Het leiwerk van de spits en de hoge daken aan de Kanaalstraat zijde zijn aangepakt. Verder zijn de bestaande biechtstoelen aan de Kanaalstraat ‘open gemaakt’ en voorzien van glas. Vanwege de ceremonie functie is het glas-in-lood voorzien van geluidwerend achterzetramen.
De verbinding tussen de diverse gebouwen, genaamd de knoop, is volledig nieuw en voorzien van een aluminium gevel met bekleding aan de buitenzijde en een akoestisch plafond met houten betimmering aan de kerkzijde aan de binnenkant. In de verbindende knoop is onder andere de receptie voor het hotel geplaatst, maar ook een prachtig kunstwerk van Studio Drift.

In bouwdeel A (De Sigarendoos) bevinden zich de lift t.b.v. het hotel, diverse hotelkamers op de 3 verdiepingen en de keuken op de begane grond. Speciaal van deze vleugel is de oude kloostermuur uit de 15e eeuw welke op de 1e verdieping weer zichtbaar is voor de hotelgasten. Aangrenzend in bouwdeel G liggen op de verdieping nog een 5-tal hotelkamers, t.p.v. liggen de kelder de openbare toiletten en t.p.v. de bel-etage is een museale invulling.

In gebouw B, het Augustianum bevinden zich op de begane grond Brasserie Rita en daarachter de serre en op de verdiepingen de hotelkamers.
In gebouw C, gelegen aan de Kanaalstraat bevinden zich op de begane grond diverse conferentieruimtes en op de verdieping hotelkamers. Bijzonder hier is de vide welke in de hoek van B en C is gemaakt. Hier zijn het hoogaltaar en de kroonluchter uit de kapel in volle glorie zichtbaar.

Het laatste gebouw is de kapel waar we een 2e ceremonieruimte op de 1e verdieping hebben gerealiseerd. Op de begane grond is de mogelijkheid voor een restaurantfunctie aanwezig.

Het omsloten binnenterrein is richting de dommel open gewerkt en verbindt het complex op mooie wijze met de achterliggende stadsdelen.

Specificaties

Architect:
Diederendirrix met architecten|en|en
Bouwtijd:
September 2018 – oktober 2019

Contact opnemen & Kennismaken

Projecten contact

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde projecten

Verbouwing Dela Maaslanden
Tongelaar
Verbouwing Dela Den en Rust
BEZOEKADRES
Erpseweg 3
5463 PG Veghel
Nederland