Arcaturen Lambertuskerk

Omschrijving project

In opdracht van de familie van Eerd hebben we samen met onze partner Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk gewerkt aan de arcaturen van de Lambertuskerk te Veghel.

De arcaturen zijn in de jaren 60 van de vorige eeuw verdwenen van de voorgevel van de beuken. De tekening bleef echter zichtbaar. Op basis van deze tekening en archiefonderzoek door Gerard van Asperen heeft men vast kunnen stellen wat er oorspronkelijk heeft gezeten. Na inmeting van de bestaande gevel is door Slotboom Steenhouwers de complete gevel minutieus uitgewerkt en is de natuursteen blok voor blok door hen opnieuw samengesteld. Het beeldhouwwerk is, na uitvoering vooroverleg met de RCE, uitgewerkt door Beeldhouwerij Koen van Velzen. De daadwerkelijke montage van de onderdelen hebben we samen met Slotboom vervolgens opgepakt. Toen tijdens de werkzaamheden bleek dat het glas-in-lood en het schilderwerk aandacht verdiende hebben we dat in een keer mee genomen. Ook de terrassen voor de arcaturen bestaande uit een patroon van zwarte en gele tegels zijn in ere kunnen hersteld.

We zijn trots op het behaalde eindresultaat en de plezierige samenwerking met alle betrokken partijen. Op de foto’s is het eindresultaat van het werk te bewonderen.

Specificaties

Opdrachtgever:
Stichting steunberenLambertus n.a.v. opdracht Fam. Van Eerd
Architect:
Gerard van Asperen (op basis van foto’s en tekening P.J.H. Cuypers)
Bouwtijd:
Maart 2021 – Oktober 2021

Contact opnemen & Kennismaken

Projecten contact

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde projecten

Verbouwing Dela Maaslanden
Tongelaar
Verbouwing Dela Den en Rust
BEZOEKADRES
Erpseweg 3
5463 PG Veghel
Nederland