Otium Wellness Hotel – Ontspannen en overnachten in luxe en weelde

De bouw van Otium Wellness Hotel Roosendaal startte in augustus 2022. “De nieuwbouw is gefundeerd op prefab heipalen”, vertelt Thijs onze projectleider, die de dagelijkse leiding had over de bouwwerkzaamheden. “Hier bovenop is een begane grondvloer van geïsoleerde kanaalplaten gemaakt. Vervolgens is de hoogbouw volledig in eigen beheer door ons opgebouwd met prefab betonnen kolommen, prefab betonnen balken en kanaalplaat verdiepingsvloeren. Dragende gevels van prefab maken de prefab gedachte compleet.”

"Als extra opdracht hebben we diverse casco ruimtes afgebouwd"
Toon van Hout

Hoogwaardige afwerking

Voor het laagbouwgedeelte met de lobby, congresruimte, wellnesslounge, rustruimte en het wellnessrestaurant is gekozen voor een staalconstructie met kanaalplaatvloeren. “De laagbouw is voorzien van grote en transparante vliesgevels, in combinatie met een klein deel aluminium composietpanelen”, aldus Thijs. “De begane grond van het hoogbouwgedeelte is afgewerkt in metselwerk. Op alle verdiepingen zijn houtskeletbouwelementen gemonteerd. De HSB-elementen zijn in onze eigen timmerfabriek voorbereid en just-in-time naar de bouw vervoerd, waar zij zijn afgewerkt met HPL-panelen in houtlook en aluminium composiet kaders. Alle kozijnen zijn uitgevoerd in aluminium.”

In de wellnesstuin rond het hotel hebben wij diverse betonwerken uitgevoerd, onder leiding van projectleider Toon. “In totaal hebben wij zes betonnen funderingen/objecten gemaakt voor de verdere inrichting van de tuin”, vertelt Toon. “Als extra opdracht hebben we bovendien diverse casco ruimtes afgebouwd.”

Casco ruimtes

De ruimte voor het casino is casco opgeleverd en wordt in eigen beheer door de huurder afgebouwd. “En ook op de begane grond en eerste verdieping van de laagbouw waren in eerste instantie casco ruimtes bedacht” vertelt Toon. “In het voorjaar van 2023 werden de plannen hiervoor alsnog geconcretiseerd. Hierdoor konden we exact een jaar na de start van de bouw beginnen met de afbouwwerkzaamheden.”

Extra rendement

Alle 127 hotelappartementen zijn afgewerkt tot en met de vaste inrichting. “De appartementen zijn geschikt voor 2, 4 of 6 personen en deels individueel verkocht”, vertelt Thijs. “Hiermee is extra rendement gecreëerd voor de realisatie van dit project. Omdat de inrichting vooraf is bepaald, waren koperswensen niet aan de orde. Hierdoor konden we de snelheid in het project houden. Afgelopen maart hebben we Otium Wellness Hotel Roosendaal compleet en conform planning kunnen opleveren aan onze opdrachtgevers.”

Bron: Stedenbouw

Bekijk onderstaande foto’s om een mooi beeld te krijgen van dit prachtig project ↓ 

DELEN
gerelateerd nieuws
Diploma in the pocket
Otium Wellness Hotel – Ontspannen en overnachten in luxe en weelde