Oplevering van Maerlant – Den Bosch

FEESTELIJKE OPLEVERING

In opdracht van Ons Middelbaar Onderwijs zijn wij vorig jaar begonnen met de bouw van een nieuwe school voor Van Maerlant. Op 29 juni 2021 werd de eerste paal geslagen en nu bijna een jaar later op 24 juni 2022 werd de nieuwbouw opgeleverd. In het gebouw zullen zo’n 700 leerlingen onderwijs gaan volgen op VMBO/kader niveau.

De bouw is zeer voorspoedig, prettig en fijn verlopen. Met de nevenaannemers, Hoppenbrouwers (E-installatie) en Willems (W-installatie) hebben we een hechte samenwerking. Als er al problemen / tegenslagen waren door bijvoorbeeld Corona of de langere levertijden dan zochten we met elkaar naar oplossingen zodat de bouw geen vertraging heeft opgelopen.

“Heel veel lesplezier in jullie prachtige nieuwe pand”
Jeroen Verhulst
Na de inspectieronde met alle bouwers, bouwadviseurs en leraren werd er een speech gegeven door de directeur van de school. Hij vertelde onder andere dat het vorig jaar nog bijna ontdenkbaar was dat ze over een jaar het gebouw in gebruik zouden kunnen gaan nemen, maar dat dat nu toch echt gaat gebeuren. De komende weken en de zomervakantie zullen gebruikt gaan worden om alle spullen over te huizen, zodat in het nieuwe schooljaar les kan worden gegeven in het nieuwe gebouw.

Nadat alle betrokken partijen hun handtekening hadden gezet (projectleider Jeroen Verhulst namens Bouwbedrijf van de Ven) en de sleutels symbolisch werden overgedragen(aan de nieuwe eigenaren) door onze uitvoerder Roel van der Laan  werd er feestelijk geproost met confettikanonnen, een hapje en een drankje.

Binnenkort (week 28) starten wij met de voorbereidingen voor de bouw van de sporthal. We beginnen dan met het saneren van asbest en het eerste deel wordt mechanisch gesloopt. Zodat we kort na de bouwvak kunnen gaan beginnen met het slaan van de eerste paal.

Zie hieronder de foto’s en het filmpje van de oplevering ↓

Wij wensen ‘Ons Middelbaar Onderwijs’, alle leraren en leerlingen heel veel lesplezier in dit prachtige nieuwe pand.

DELEN
gerelateerd nieuws
Château Neercanne
Spectaculaire en complexe hijsklus op de Noordkade