Bouw nieuwe warehouse/showroom Vanderlande gestart

Nieuwbouw feestelijk gestart

In opdracht van Vanderlande zijn wij onlangs gestart met de bouw van een nieuwe warehouse / showroom om de opslagcapaciteit van Vanderlande te vergroten, dit werd ons gegund mede door de postivieve ervaring bij het bouwen van Gebouw 60. Van de start van de bouw hebben we samen met de opdrachtgever en de rest van het bouwteam een feestelijk moment gemaakt.

In het nieuwe warehouse worden meerdere opslagsystemen geïnstalleerd die ervoor gaan zorgen dat de opslagcapaciteit word vergroot tot 200% van het huidige volume. Het nieuwe warehouse vergroot niet alleen de opslagcapaciteit van Vanderlande maar zal ook een “showtuin” worden van het productengamma van Vanderlande voor het opslaan van goederen waar toekomstige klanten het systeem in werking kunnen aanschouwen.

Het warehouse krijgt 2 verschillende systemen. Een gedeelte van het magazijn wordt opgebouwd conform het “high-bay” concept met pallet stellingen en kranen. Het magazijn wordt in dit gebied circa 16 meter hoog.


Naast de high-bay komt een Adapto systeem te staan. Dit is een vol automatisch opslagmagazijn met kleine “kratjes” waar goederen in komen te liggen, de automatische robots halen de kratjes uit het magazijn en brengen deze naar de expeditie. Het magazijn wordt in dit gebied circa 8 meter hoog.


Beide magazijnen staan in verbinding met de expeditie die de goederen automatisch naar de volgende plek brengen zodat de toekomstige automatisch geleide heftrucks de goederen verder brengt naar de juiste persoon / werkplek in de fabriek.

"De duurzaamheidsdoelstellingen worden behaald door het toepassen van zonnepanelen op het dak"
Chris van den Biggelaar

Doordat er een volledig automatisch systeem wordt toegepast in het warehouse worden er ook projectspecifieke eisen gesteld aan de betonvloer die anders zijn dan bij een standaard warehouse. Zo mag de betonvloer vele malen minder “vervormen” vanwege de hoeveelheid “robots” die hierin zullen werken. Elke afwijking wordt namelijk door de robots geregistreerd en kan storingen geven.

Vanderlande heeft ook duurzaamheidsdoelstellingen welke worden gehaald door het toepassen van zonnepanelen op het dak. De nieuwbouw wordt verwarmt middels volledig elektrische warmtepompen.

Het gebouw krijgt een modern, maar toch speelse uitstraling welke past bij het ontwerp van Gebouw 60 dat wij in 2019 / 2020 hebben gerealiseerd. De grote hoeveelheden aan vliesgevels in de gevels van het magazijn zorgen voor de nodige natuurlijk lichtinval in het warehouse wat het werkcomfort vergroot.

DELEN
gerelateerd nieuws
Hoogste punt High Tech Campus 91
Eurofast – Een mooi staaltje vakmanschap