Huize D’n Herd – Helmond

We gaan beginnen met de bouw!

In week 51 gaan wij starten met de bouw van Huize D’n Herd in opdracht van stichting Bergopwaarts. Een appartementencomplex met 73 zorgeenheden. Deze mooie bouw mogen wij realiseren nadat wij eerder 115 appartementen De Eeuwsels in opdracht van Bergopwaarts hebben gebouwd.

Locatie Huize D’n Herd is in gebruik als locatie voor mensen met behoefte aan een beschermde woonomgeving, tijdelijke opvang vanwege een crisissituatie en de dagelijkse en winteropvang van passanten. De huidige locatie biedt ruimte aan 58 bewoners en 6 plaatsen voor nachtopvang.

Binnen de locatie zijn algemene voorzieningen voor ontmoeten, kantoorruimte en facilitaire diensten. Omdat de huidige locatie functioneel niet meer in de standaarden van de huidige maatschappij past en onderhoud door de leeftijd van het gebouw een steeds groter aandachtspunt wordt is nieuwbouw noodzakelijk.

Het nieuwe gebouw dat wij in opdracht van Woningbouwvereniging Bergopwaarts gaan bouwen heeft 73 zorgeenheden (34 appartementen en 39 studio’s). Het gebied voor nachtopvang wordt uitgebreid van 6 naar 10 plaatsen met ruimte om aanvullende vormen van begeleiding te bieden. In het gebouw worden ondersteunende diensten gehuisvest (kantoren, ontmoeten, facilitair) waardoor SMO de beschermende schil kan blijven bieden die gewenst is voor haar bewoners.

"Bijzonder aan dit gebouw is de wijze waarop de gevel gesloten wordt"
Mark Smaling

Bijzonder aan dit gebouw is de wijze waarop de gevel gesloten wordt. Dit gebeurt namelijk met compleet afgewerkte HSB – elementen gedaan. De HSB komt af – fabriek inclusief aluminium kozijnen, lekdorpels en steenstrippen op de bouwplaats aan. Hierdoor kan nagenoeg steigerloos worden gebouwd. Zoals het er nu naar uitziet starten wij medio april met het sluiten van de gevels waarbij het streven is om dit voor de bouwvak af te ronden.

De installaties in Huize d’n Herd behoren tot de meest duurzame installaties welke toegepast kunnen worden. Voor verwarming en koeling wordt gebruik gemaakt van een WKO systeem, Warmte en Koude Opslag in de bodem middels een 30-tal gesloten bronnen van 100 tot 200 meter diepte. De benodigde elektrische energie wordt voor een groot deel geleverd door de PV-panelen op het gebouw.

Zie het beeldmateriaal hieronder voor een impressie van de nieuwbouw ↓

DELEN
gerelateerd nieuws
Château Neercanne
Spectaculaire en complexe hijsklus op de Noordkade