Hoogste punt Amersfoort

Het hoogste project in onze geschiedenis

Dicht bij de historische binnenstad van Amersfoort, aan het Valleikanaal hebben de twee prachtige woontorens die wij in opdracht van de Alliantie aan het realiseren zijn inmiddels het hoogste punt bereikt. En dat was een klein feestje waard, waarbij Astrid Janssen, wethouder van Amersfoort alle betrokken partijen bedankte voor de realisatie van dit mooie project.

Door dit project te verwezenlijken komen er heel wat mooie en nieuwe huurwoningen bij, zowel in de sociale huur als in het middensegment. Naar beide is veel vraag in Amersfoort.

‘Een van de knelpunten in de woningmarkt is het beperkt aantal woningen in het middensegment. Mensen met een normaal inkomen komen niet in aanmerking voor een sociale huurwoning, maar krijgen ook geen koopwoning bemachtigd. Een ruimer aanbod in het middensegment zorgt voor een betere doorstroming vanuit de sociale huur.’ Aldus Jan van Barneveld, directeur bij de Alliantie.

HIER!: twee woontorens in Amersfoort

Het project met de naam HIER! bestaat uit 2 woontorens aan de Zangvogelweg. Eén toren van ca. 23 meter en één van ca. 60 meter hoog. In de torens worden 165 appartementen gerealiseerd. Onderin het gebouw zijn ruimtes gereserveerd met maatschappelijke functies. Beide gebouwen worden straks omgeven door een parkachtige tuin die toegang geeft tot de woontorens en de parkeergarage.

"Met ca. 60m1 hoog het hoogste gebouw dat wij tot dus ver hebben gebouwd"
Frank van de Ven

Sociale huurappartementen

Er komen 49 sociale huurappartementen waarvan 26 driekamerappartementen en 23 tweekamerappartementen. De oppervlakte van deze appartementen varieert van 43 tot 69 m2.

Vrije sector woningen

Hier worden diverse woningtypes gerealiseerd om een breed aanbod te kunnen bieden. Zo komen er twee-, drie- en vierkamerappartementen met een oppervlakte variërend van 44 tot 89 m2. De meeste voorzien van balkon of terras. Bovendien worden deze appartementen van alle gemakken voorzien en worden de keuken en badkamer luxueus afgewerkt.

DELEN
gerelateerd nieuws
Bouwen aan een nieuwe toekomst voor Vekoma
Château Neercanne