Genomineerd voor Beste Leerbedrijf 2024

Bouwbedrijf van de Ven genomineerd voor verkiezing beste leerbedrijf 2024 in de sector Techniek & Gebouwde omgeving.

Met trots vermelden wij dat het SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) afgelopen maandag bekend heeft gemaakt dat Bouwbedrijf van de Ven één van de tien genomineerde is voor de verkiezing beste leerbedrijf 2024 voor mbo-studenten in de sector Techniek & Gebouwde omgeving.

“In de praktijk doen zich andere dingen voor dan in de schoolbanken”
Giel van de Weijer

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. Hier dragen wij binnen van de Ven graag ons steentje aan bij.

Al jarenlang leiden wij mbo-studenten op. Op de werkvloer van ons bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat in de praktijk zich andere dingen voordoen dan in de schoolbanken. Leerlingen leren daarop in te spelen en te anticiperen. Zo worden ze echt klaargestoomd om na de opleiding direct aan de slag te kunnen gaan binnen de bouw.

Maandag 13 mei a.s. organiseren de MBO Raad en SBB het Uitblinkersgala. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Tevens worden op dat evenement ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen. Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor de mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij een aanzienlijk deel van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Deze nominatie is een mooie waardering voor iedereen binnen ons bedrijf die zich inzet voor het opleiden van leerlingen, onze 25 leermeesters op de bouw in het bijzonder. Binnenkort horen wij of we tot de 3 genomineerde beste leerbedrijven van Nederland behoren en op 13 mei af mogen reizen naar het Uitblinkersgala.

DELEN
overig nieuws
Château Neercanne
Spectaculaire en complexe hijsklus op de Noordkade
Stage & opleidingen