Design Center Brabantia te Valkenswaard

Nieuwbouw Design Center te Valkenswaard

In opdracht van Brabantia zijn wij deze week gestart met de voorbereidingen van de Design Center Brabantia te Valkenswaard. In de loop van mei zal een officiële bouwstart plaats vinden. Het Design Center heeft een unieke vormgeving, ontworpen door AAARCHITECTEN B.V., en is daarmee een serieuze eyecatcher. Met de complexiteit van de details vergt dit echt vakwerk, daarmee is dit een project dat perfect bij ons past. 

Brabantia kennen we allemaal van de “prullenbakken” of zoals ze zelf zeggen de pedaalemmers. Brabantia startte in 1919 met de productie van melkbussen, kannen, zeven en trechters. Gedurende de jaren is Brabantia uitgegroeid tot een wereldwijd interieurmerk, bekend om de slimme en stijlvolle huishoudelijke producten. Bijzonder aan de Brabantia producten is dat ze een prettige en zachte uitstraling hebben door de afgeronde vormgeving, de zogenoemde ‘rounded corners’. Deze vormgeving maakt alle producten van Brabantia erg herkenbaar. Ook het nieuwe hoofdkantoor (Design Center Brabantia te Valkenswaard) heeft deze zo karakteristieke en iconische vorm door de gebogen zijgevels.
factor.

Duurzaamheid

Brabantia heeft een duidelijke visie over duurzaamheid. Al hun producten worden duurzaam gemaakt, om zo een betere wereld achter te laten voor de toekomstige generatie. Het nieuwe hoofdkantoor wordt dan ook duurzaam en klimaatneutraal gebouwd. Zo wordt er bij de wandafwerking gekozen voor plantenwanden en gerecycled vilt en wordt er heel veel gebruik gemaakt van hout.

Het bouwwerk wordt volgens de planning opgeleverd in februari 2022. De onderstaande artist impressions geven alvast beeld van deze unieke realisatie.

DELEN
gerelateerd nieuws
Bouwen aan een nieuwe toekomst voor Vekoma
Château Neercanne