De start is een feit, voor van Maerlant in ‘s-Hertogenbosch

Net achter het centrum van ‘s-Hertogenbosch staat het VMBO college van Maerlant. De school kent een lange historie met een pand uit de jaren 50. Na veel transformaties, verbouwingen en wisseling van scholen door de jaren heen is het bestaande pand niet meer geschikt voor de toekomst. Daarom is door de school gekozen om het bestaande pand te slopen en een complete nieuwbouw te realiseren.

Via een selectie heeft bouwbedrijf van de Ven mee gedaan aan de aanbesteding van het project. Door onder andere slimme alternatieven te bedenken zijn wij de laagste inschrijver en hebben wij het werk gegund gekregen. Hierdoor kunnen we wederom een school maken voor een bekende opdrachtgever, Verenging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO).

De nieuwbouw bestaat uit een onderwijsgebouw van twee bouwlagen, een sporthal en het complete buitenterrein. Bouwbedrijf van de Ven zal als hoofdaannemer optreden voor de sloop en de complete nieuwbouw. De installaties zijn apart aanbesteed en worden door derden uitgevoerd, bouwbedrijf van de Ven zal hierover de coördinatie voeren.

Vorige maand zijn we gestart met de sloop van fase 1, zodat in week 24 gestart kan worden met het grondwerk en de boorpalen van het onderwijsgebouw. In juni 2022 zal het onderwijsgebouw opgeleverd worden en wordt fase 2 van het bestaande pand gesloopt. Hierna kan de sporthal gebouwd worden, deze dient voor de bouwvak 2023 opgeleverd te worden.

DELEN
gerelateerd nieuws
Château Neercanne
Spectaculaire en complexe hijsklus op de Noordkade